25. Jūlijs 2014 13:03
Jaunumi
Vairāk nekā pusei šķīrējtiesu draud izslēgšana no reģistra
1

No 213 Uzņēmumu reģistrā reģistrētām šķīrējtiesām tikai 82 ir izpildījušas likumā noteiktās prasības un līdz š.g. 15.jūlijam ir iesniegušas Uzņēmumu reģistrā jaunajam regulējumam atbilstošus dokumentus, ko paredz Civilprocesa likuma grozījumi. Atlikušo 131 šķīrējtiesu dibinātāji to vēl joprojām nav izdarījuši.

Uzņēmumu reģistrs ir sagatavojis un nosūtījis brīdinājumus to šķīrējtiesu dibinātājiem, kas šo prasību nav izpildījuši. Brīdinājumā šķīrējtiesu dibinātāji tiek aicināti 15 dienu laikā Uzņēmumu reģistrā iesniegt pieteikumu un tam pievienojamos dokumentus, kas bija jāiesniedz līdz š.g. 15.jūlijam. Tās šķīrējtiesas, kas šo prasību neizpildīs brīdinājumā noteiktajā termiņā vai to izdarīs pēc minētā termiņa, tiks izslēgtas no šķīrējtiesu reģistra.

Jau iepriekš informējām, ka grozījumi Civilprocesa likumā paredz pienākumu pastāvīgās šķīrējtiesas reglamentā noteikt kārtību, kādā pārbaudāma un apliecināma šķīrējtiesneša atbilstība likumā noteiktajām prasībām. Ja pastāvīgās šķīrējtiesas reglaments paredz šķīrējtiesnešu saraksta izveidi, šķīrējtiesas dibinātājam līdz 2014.gada 15.jūlijam bija jāiesniedz Uzņēmumu reģistram šķīrējtiesnešu sarakstu, kurā jānorāda šķīrējtiesneša vārdu un uzvārdu. Šim sarakstam jāpievieno arī apliecinājums, ka sarakstā ietvertie šķīrējtiesneši atbilst likumā noteiktajām prasībām un dokumenti, kas pamato šķīrējtiesneša kvalifikāciju. Arī gadījumā, kad ir notikušas izmaiņas šķīrējtiesnešu sarakstā, pastāvīgās šķīrējtiesas dibinātājam ne vēlāk kā septiņu dienu laikā no izmaiņu veikšanas ir noteikts pienākums Uzņēmumu reģistram iesniegt precizēto šķīrējtiesnešu sarakstu un iepriekš minētos dokumentus.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
dīvaini
31. Jūlijs 2014 / 11:45
0
ATBILDĒT
Nav īsti saprotams, kāpēc šķīrējtiesas, kas neizpildīja prasības un neiesniedza nepieciešamus grozījumus termiņā, tomēr varēs to iesniegt vēlāk.
Mēs runājam par veidojumiem, kas sastāv no juristiem, kuriem pēc definīcijas būtu jāseko likumu grozījumiem.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties