26. Augusts 2014 09:49
Jaunumi
Jauns noformējums iesniedzamajiem dokumentiem
2

Turpmāk Uzņēmumu reģistra mājaslapā klientiem ir pieejami jauna izskata paraugi un dokumentu sagataves iesniedzamajiem dokumentiem – piemēram, statūtiem, dibināšanas lēmumiem, valdes locekļu piekrišanām u.c. To saturs ir identisks iepriekšējiem dokumentu paraugiem, bet to vizuālais noformējums nedaudz atšķiras, jo attiecīgajās joslās tiem ir pievienoti svītru kodi.

Dokumentiem piešķirtie svītru kodi uzlabos Uzņēmumu reģistra datu un dokumentu apstrādes procedūras. Proti, klienta iesniegtos dokumentus ieskenējot, programmatūra automātiski iegūs datus no tā un tos importēs informācijas sistēmā, lai tālāk jau Uzņēmumu reģistra darbinieki varētu strādāt ar jebkuru dokumentu, neatkarīgi no tā, kurā reģionālajā nodaļā fiziski atrodas reģistrācijas lieta. Sekmīga risinājuma integrēšana Uzņēmumu reģistra procesos ir būtisks priekšnosacījums tam, lai būtu iespēja nākotnē atteikties no dokumentu iesniegšanas teritoriālās piekritības, tādējādi klientiem būtiski atvieglojot formalitāšu kārtošanu ar Uzņēmumu reģistru, jo dokumentus varēs iesniegt jebkurā tā reģionālajā nodaļā neatkarīgi no uzņēmuma juridiskās adreses.

Tā kā veidlapu pielāgošana digitālajam risinājumam ir ilgstošāks process, tad šobrīd svītru kodu lietojums ir tikai veidlapām pievienojamiem dokumentiem, bet pašām veidlapām svītru kodi tiks pievienoti pakāpeniski.

Lai kopīgi jau tuvākajā nākotnē padarītu Uzņēmumu reģistru daudz pieejamāku, aicinām klientus izmantot šos jaunos paraugus un dokumentu sagataves. Sīkāka informācija par to, kā aizpildīt jaunos dokumentus, ka arī biežāk lietoto dokumentu paraugus variet atrast Uzņēmumu reģistra mājaslapā

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Uzņēmumu reģistrs
26. Augusts 2014 / 16:33
0
ATBILDĒT
Kā jau tekstā ir minēts - Uzņēmumu reģistrs aicina izmantot šos jaunos dokumentu paraugus, bet tā nav obligāta prasība. Joprojām drīkst iesniegt Uzņēmumu reģistrā arī dokumentus, kam nav pievienoti šie svītru kodi.
jautājums
26. Augusts 2014 / 13:38
0
ATBILDĒT
No teksta nesapratu - vai šis noformējums ir obligāta prasība vai tomēr nē?
Vai klients var iesniegt dokumentus bez svītrkoda?
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties