16. Septembris 2014 09:39
Jaunumi
Parakstīs sadarbības memorandu par atbalstu mājokļa iegādei
Tiks parakstīts Ekonomikas ministrijas un Latvijas Komercbanku asociācijas sadarbības memorands par atbalsta programmas mājokļa iegādei vai būvniecībai īstenošanu.
Foto: Boriss Koļesņikovs

18. septembrī ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis parakstīs Ekonomikas ministrijas un Latvijas Komercbanku asociācijas sadarbības memorandu par atbalsta programmas mājokļa iegādei vai būvniecībai īstenošanu.

Vienlaikus pasākuma laikā Ekonomikas ministrijas Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktore Ilze Oša sniegs informāciju par atbalsta programmas nosacījumiem un atbalsta apmēru, savukārt valsts a/s “Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum” valdes priekšsēdētāja vietnieks Jēkabs Krieviņš informēs par ALTUM iesaistīšanos programmā, kā arī par sadarbības līgumu ar komercbankām slēgšanas procesu.

Mājoklis ir viena no cilvēku pamatvajadzībām, taču tā iegāde lielai daļai mājsaimniecību, jo īpaši ģimenēm ar bērniem, joprojām ir finansiāli apgrūtināta vai pat neiespējama.

Ministru kabinets šā gada 5. augustā apstiprināja Ekonomikas ministrijas izstrādātos noteikumus par valsts atbalsta programmu dzīvojamās telpas iegādei vai būvniecībai personām, kuru apgādībā ir nepilngadīgi bērni.

Ekonomikas ministrija regulāri saņem iedzīvotāju iesniegumus, kuros norādīts, ka ģimenēm nav iespējams iegādāties nekustamo īpašumu, jo nav iespējams sakrāt līdzekļus pirmajai iemaksai hipotekārajam kredītam. Arī Latvijas Komercbanku asociācijas aprēķini liecina, ka Latvijā ģimenei ar vidēji augstiem ienākumiem ir nepieciešami 11 gadi, lai sakrātu līdzekļus pirmās iemaksas veikšanai divu istabu dzīvokļa iegādei.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties