28. Oktobris 2014 09:40
Jaunumi
Dzalbe piedalās Ukrainas Augstākās radas ārkārtas vēlēšanu novērošanā

Augstākās tiesas Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe svētdien, 26.oktobrī, kā Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvis piedalās Ukrainas parlamenta – Augstākās radas – ārkārtas vēlēšanu novērošanā.

Vēlēšanas novēro trīspadsmit Latvijas pārstāvji – trīs Latvijas Ārlietu ministrijas darbinieki, astoņi Saeimas deputāti un divi Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvji.

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko izsludināto ārkārtas parlamenta vēlēšanu veiksmīga aizvadīšana atbilstoši starptautiskajiem standartiem ir būtisks Ukrainas stabilizācijas un reformu procesa elements, uzsver Latvijas Ārlietu ministrija.

EDSO vēlēšanu novērošanas misijā Ukrainā ārkārtas parlamenta vēlēšanu novērošanai kopumā izvietojusi 80 ilgtermiņa novērotājus no 25.septembra līdz 4.novembrim un 600 īstermiņa novērotājus no 21.oktobra līdz 30.oktobrim.

Pēteris Dzalbe ir Centrālās vēlēšanu komisijas loceklis no tiesnešu vidus kopš 2009.gada. Saskaņā ar likumu „Par Centrālo vēlēšanu komisiju” Centrālās vēlēšanu komisijas sastāvā ir deviņi locekļi. Komisijas priekšsēdētāju un septiņus vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus – Augstākā tiesa savā plēnumā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties