7. Novembris 2014 15:45
Jaunumi
Rīgas apgabaltiesā notika seminārs par mediāciju

7.novembrī Rīgas apgabaltiesa sadarbībā ar Latvijas tiesnešu mācību centru organizēja mācības tiesnešiem par mediācijas piemērošanu civilprocesā.

Apmācību mērķis bija izskaidrot, kā vislabākajā veidā ieteikt mediāciju civillietās. Saskaņā ar grozījumiem Civilprocesa likumā, šāds pienākums tiesām ir no 2015.gada 1.janvāra. Apmācību laikā tika izskaidrota mediācijas nozīme un loma domstarpību risināšanā.

Mācības par mediācijas procesu notika Rīgas apgabaltiesas telpās un klātienē tajās piedalījās Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas tiesneši, savukārt pārējiem Latvijas apgabaltiesu un pilsētu (rajonu) tiesu tiesnešiem mācības tika organizētas izmantojot videokonferences tehnikas iespējas.

Nodarbības vadīja Rīgas apgabaltiesas tiesnese Zane Pētersone, kura šobrīd pilda Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas tiesneša pienākumus un, kura ir piedalījusies mediācijas likuma izstrādē un ir vienīgā Latvijas pārstāve Eiropas Tiesnešu asociācijā mediācijā.

Saskaņā ar Mediācijas likumu, mediācija ir brīvprātīgas sadarbības process, kurā domstarpībās iesaistītās puses cenšas panākt savstarpēji pieņemamu vienošanos savu domstarpību atrisināšanai ar mediatora starpniecību. Mediāciju var izmantot domstarpību risināšanai ārpustiesas procesā, kā arī tiesvedības procesos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties