1. Decembris 2014 12:55
Jaunumi
Izsludināts konkurss uz Būvniecības valsts kontroles biroja direktora amatu

Ekonomikas ministrija izsludinājusi atkārtotu konkursu uz Būvniecības valsts kontroles biroja direktora amatu. Paziņojums par konkursa izsludināšanu Latvijas Vēstnesī publicēts šodien, 1.decembrī. Pretendentus biroja direktora amatam aicinām pieteikties Ekonomikas ministrijā līdz šā gada 15.decembrim.

Būvniecības valsts kontroles biroja direktora galvenie amata pienākumi saistīti ar Būvniecības likumā Būvniecības valsts kontroles birojam noteikto kompetenču īstenošanu.

Prasības pretendentiem:

  • otrā līmeņa augstākā izglītība arhitektūras, būvniecības, vai saistītā inženierzinātnes jomā, vadības zinībās, uzņēmējdarbībā vai tiesību zinātnēs (izglītība būvniecības jomā tiks uzskatīta par priekšrocību);
  • pieredze vadošā amatā ne mazāk par 3 gadiem pēc augstākās izglītības iegūšanas norādītajās jomās (praktiskā pieredze būvniecības, arhitektūras vai saistītās inženierzinātņu jomās tiks uzskatīta par priekšrocību);
  • izpratne un labas zināšanas būvniecības likumdošanā Latvijā un Eiropas Savienībā un praktiskā pieredze normatīvo aktu piemērošanā;
  • spēja orientēties valsts pārvaldes un administratīvā procesa jautājumos (labas zināšanas administratīvo tiesību, administratīvā procesa un valsts pārvaldes jautājumos tiks uzskatītas par priekšrocību);
  • teicamas latviešu valodas, un labas angļu un krievu valodas zināšanas;
  • organizēšanas un stratēģiskās plānošanas prasmes;
  • augsta atbildība, precizitāte un labas komunikācijas prasmes;
  • labas analītiskās spējas;
  • nevainojama reputācija;
  • atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām.

Atbilstošo kandidātu piemērotība un zināšanas tiks pārbaudītas klātienē, tostarp:

  • zināšanas valsts pārvaldes, t.sk. interešu konflikta novēršanas, rīcības ar valsts finanšu līdzekļiem un mantu, u.c. jautājumos;
  • zināšanas iestādes vai uzņēmuma vadīšanā un darba plānošanā;
  • prasme teorētiskās zināšanas piemērot praksē, izteikt un pamatot viedokli par Būvniecības valsts kontroles biroja kompetencē esošajiem jautājumiem.

Pieteikuma dokumenti - motivēts pieteikums, CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas, kā arī rakstu darbs par tēmu "Būvniecības valsts kontroles biroja loma kvalitatīvas un drošas būvniecības nodrošināšanā" – līdz šā gada 15.decembrim jāiesniedz vai jānosūta uz e-pastu (pasts@em.gov.lv) Ekonomikas ministrijai (Brīvības ielā 55, Rīgā, LV-1519, fakss 67280882), norādot amatu, uz kuru pretendē.

Kā zināms, lai uzlabotu valsts kontroli un uzraudzību pār būvniecības procesu, saskaņā ar jauno Būvniecības likumu no šā gada 1. oktobra darbu sācis  Būvniecības valsts kontroles birojs.

Birojam noteikto funkciju izpildes uzsākšana paredzēta pakāpeniski laika posmā līdz 2016.gadam:

  • 2015.gada 1.janvārī birojs uzsāks publisku ēku ekspluatācijas uzraudzību;
  • 2015.gada 1.jūlijā birojs uzsāks veikt būvdarbu uzraudzību un būvju pieņemšanu ekspluatācijā;
  • 2016.gada 1.janvārī birojs uzsāks būvspeciālistu kompetences novērtēšanu būvekspertīzes specialitātē.

Birojs īstenos uzraudzību pār ēku, kurās vienlaikus plānots uzturēties vairāk kā 100 cilvēkiem, būvdarbu procesu un pieņems ekspluatācijā minētās ēkas. Biroja izveide nodrošinās plānveidīgu būvju būvniecības un ekspluatācijas kontroli, kā arī neatkarīgu vērtējumu, vienlaikus ļaujot pašvaldībai efektīvāk nodrošināt tās realizēto uzraudzību pār būvniecības procesu citos būvniecības objektos tās teritorijā.

Birojs veiks arī ekspluatācijā nodotu būvju apsekojumus. Pašlaik šādu ēku drošuma jautājums ir tikai īpašnieku ziņā, tomēr pastāv riski, ka būves var ekspluatācijas laikā kļūt nedrošas.

Papildus Birojam noteiktas tādas būtiskas funkcijas kā:

  • būvspeciālistu kompetences novērtēšana un patstāvīgas prakses uzraudzība;
  • būvprojektu un būvju ekspertīzes organizēšana gadījumos, kad būvniecības pasūtītājs ir publisko tiesību juridiskā persona vai tās institūcija, un strīdus gadījumos starp būvniecības procesa dalībniekiem, kad nepieciešams neatkarīgas būvprojekta vai būves ekspertīzes atzinums.

Detalizētāk iepazīties ar Būvniecības valsts kontroles biroja nolikumu var Ekonomikas ministrijas mājaslapā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties