19. Janvāris 2015 10:21
Jaunumi
Publisko tiesību eksperts Edgars Pastars pievienojas „Borenius” advokātu biroja komandai

No 19.janvāra par zvērinātu advokātu biroja „Borenius” konsultantu kļuvis atzītais konstitucionālo tiesību eksperts Edgars Pastars. Latvijā plaši pazīstamais valsts un konstitucionālo tiesību speciālists sniegs konsultācijas konstitucionālo tiesību, administratīvo tiesību un administratīvā procesa jautājumos, papildinot „Borenius” biroja publisko tiesību prakses grupu un nostiprinot „Borenius” vadošās pozīcijas publisko tiesību jomā.

„Esam gandarīti par augstākā līmeņa eksperta piesaisti biroja komandai. E.Pastara nozīmīgā darbība Latvijas publiskajā sektorā un uzkrātā pieredze konstitucionālo un administratīvo tiesību jomās ir spilgtākais apliecinājums viņa augstajam profesionalitātes līmenim un darba kultūrai. Esam pārliecināti, ka Edgara pieņemtais izaicinājums ir arī nozīmīgs apliecinājums biroja kolēģu komandas augstajam potenciālam,” „Borenius” partneris un Tiesvedības prakses grupas vadītājs Lauris Liepa.

E.Pastars ir pildījis juridiskā padomnieka pienākumus Latvijas Republikas Saeimas Juridiskajā birojā, pārstāvējis Saeimu daudzos procesos Satversmes tiesā. Viņš arī piedalījies vairāku būtisku likumu un likumu grozījumu izstrādē, piemēram, Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fondu darbību regulējošo likumu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma, Attīstības plānošanas sistēmas likuma, Būvniecības likuma, Iesniegumu likuma, Informācijas tehnoloģiju drošības likuma sagatavošanā un pieņemšanā. Bijis Valsts prezidenta padomnieks likumdošanas un juridiskajos jautājumos, kā arī strādājis Satversmes tiesā.

E.Pastars ir vairāku nozīmīgu grāmatu līdzautors konstitucionālo un valsts tiesību jomā: kopā ar LU docentu Dr. Jāni Plepu un Ilzi Plakani atkārtoti izdevis monogrāfiju „Konstitucionālās tiesības”, piedalījies izdevuma „Latvijas Republikas Satversmes komentāri. Ievads. Vispārējie noteikumi” sagatavošanā.

„Borenius” advokātu biroja Publisko tiesību prakses grupa ir starp vadošajām valsts un konstitucionālo tiesību ekspertu komandām Latvijā. Biroja juristi ir piedalījušies vairākos pēdējo gadu nozīmīgākajos tiesvedības procesos. „Borenius” pārstāvēja Saeimu Satversmes tiesā lietā, kurā vairāki politiķi apstrīdēja Latvijas pievienošanos Lisabonas līgumam. „Borenius” pārstāvēja Latvijas Komercbanku asociāciju lietā, kurā vairāki kredītņēmēji bija apstrīdējuši Civilprocesa likuma normas, kas to ieskatā nenodrošina pietiekamas procesuālās garantijas ieķīlāta nekustamā īpašuma pārdošanas gadījumā. „Borenius” pārstāvēja autoru, producentu un aktieru apvienības tā sauktajā Datu nesēju lietā. „Borenius” arī veiksmīgi pārstāvēja žurnālisti Ilzi Naglu tiesvedībā Eiropas Cilvēktiesību tiesā pret Latvijas Republiku saistībā ar prettiesisku kratīšanas veikšanu žurnālistes dzīvoklī. „Borenius” nodrošināja AS „Danske Bank” pārstāvību Satversmes tiesā, apstrīdot regulējumu, kas pieļauj pabeigt maksātnespējas procesu, neskatoties uz to, ka vienlaicīgi vispārējās jurisdikcijas tiesā norit tiesvedība par personu atzīšanu par kreditoru.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties