7. Aprīlis 2015 11:16
Jaunumi
Rīgas Juridiskā augstskola izsludina pieteikšanos zvērinātu advokātu biroja Spīgulis & Kukainis maģistrantūras stipendijai
2
RJA direktore Karīna Kulberga un ZAB Spīgulis & Kukainis vadošais partneris Artūrs Spīgulis paraksta vienošanos par stipendiju.
Foto no RJA arhīva

Rīgas Juridiskā augstskola (RJA) izsludina pieteikšanos zvērinātu advokātu biroja (ZAB) Spīgulis & Kukainis maģistrantūras stipendijai topošajiem Starptautisko un Eiropas tiesību maģistrantūras studentiem. Stipendija segs pusi no studiju maksas, kā arī nodrošinās iespēju iziet trīs mēnešu praksi ZAB Spīgulis & Kukainis. Pieteikties aicināti Latvijas rezidenti, kas vēlas uzsākt studijas Starptautisko un Eiropas tiesību akadēmiskajā programmā vai Pārrobežu komerctiesību maģistrantūras programmā 2015./2016. studiju gadā, kas ir ieguvuši bakalaura grādu tiesību zinātnē (četru gadu programmā), uzrādījuši izcilas sekmes studiju darbā un pētniecībā, un kas studiju laikā neatradīsies darba tiesiskajās attiecībās.

ZAB Spīgulis un Kukainis maģistrantūras stipendija ir pirmā RJA absolventu piedāvātā stipendija esošajiem augstskolas studentiem. Stipendijas mērķis ir studiju laikā finansiāli atbalstīt spējīgus un daudzsološus RJA maģistrantūras studentus, kā arī dot iespēju topošajiem juristiem iepazīties ar advokāta profesiju, praktizējot vienā no dinamiskākajiem advokātu birojiem Latvijā. Pirmo reizi stipendija tika pasniegta 2014.gadā, un to saņēma Eiropas un starptautisko tiesību maģistrantūras programmas studente Anastasija Udota. „Topošajiem starptautisko tiesību speciālistiem RJA piedāvā unikālas iespējas profesionālajai izaugsmei, un ir lieliski, ka to atbalsta un novērtē bijušie RJA studenti. Tāpat stipendija sniedz lielu gandarījumu par sasniegto, un iedvesmo jauniem izaicinājumiem. Es mudinātu topošos studentus pieteikties un izmantot stipendijas sniegtās priekšrocības,” atzīst A.Udota.

ZAB Spīgulis & Kukainis partneris, zvērināts advokāts Artūrs Spīgulis norāda: „Ņemot vērā savu studiju pieredzi RJA, vēlamies atbalstīt spējīgākos studentus, mudinot studiju laikā vairāk pievērsties akadēmiskajam darbam un pētniecībai, un neapvienot studijas ar darbu. Ticam, ka akadēmiskajā programmā lekcijas, izpētes darbs, apspriežamo lietu sagatavošana ir būtiska studiju procesa sastāvdaļa, kam jāvelta sava uzmanība un laiks, tāpēc stipendiju piešķirsim topošajam studentam, kas ir gatavs fokusēties tieši uz to. Papildus, studiju gada izskaņā, piedāvāsim praksi, kas ļaus iegūtās zināšanas sasaistīt ar reālo dzīvi, kā arī iepazīt advokātu ikdienu pieredzējušu kolēģu vadībā.” Zvērināti advokāti Artūrs Spīgulis un Matīss Dāvis Kukainis iepazinās, kopā mācoties RJA 2003.gadā. Abi biroja partneri ir absolvējuši RJA, iegūstot maģistra grādu programmā „Starptautiskās un Eiropas Savienības tiesības”, un pirms sešiem gadiem kopā nodibināja ZAB Spīgulis & Kukainis.

Rīgas Juridiskās augstskolas direktore Karīna Kulberga norāda: „Mēs ticam, ka studijas RJA sagatavo jaunos profesionāļus mūsdienu pasaules izaicinājumiem un veiksmīgai karjerai. Lai arī esam samērā jauna augstskola un absolventu skaits mērāms ap 800, vienmēr esam saglabājuši saikni ar tiem. Esam īpaši lepni un gandarīti, ka absolventi, novērtējot RJA iegūto izglītību, ir gatavi dot savu ieguldījumu tālākai RJA studentu izaugsmei un augstskolas attīstībai. Jānorāda, ka pieteikumus stipendijai gaidām gan no neseniem tiesību zinātnes bakalaura programmu absolventiem, gan no profesionāļiem, kas vēlas investēt savā izglītībā.”

Ar stipendijas nolikumu var iepazīties RJA mājaslapā www.rgsl.lv.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
L.
7. Aprīlis 2015 / 14:35
1
ATBILDĒT
Četru gadu programmas nosacījums, lai no LU nepieteiktos? :)
Baraks Osama > L.
7. Aprīlis 2015 / 14:42
0
ATBILDĒT
Četru gadu bakalaura izglītība ir uzņemšanas nosacījums visās akadēmiskās maģistrantūras programmās. Protams, nekas neliedz akadēmiskajā maģistrantūrā stāties pēc profesionālās divu gadu programmas pabeigšanas, lai jurista kvalifikāciju papildinātu ar specializāciju kādā jomā.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties