20. Aprīlis 2015 09:46
Jaunumi
Starptautiskā konferencē Rīgā spriedīs par patērētāju politikas prioritātēm un izaicinājumiem digitālajā laikmetā

23. un 24.aprīlī Rīgā starptautiskā konferencē “Patērētāju tiesību aizsardzības politikas nākotnes prioritātes digitālajā laikmetā” pulcēsies augsta līmeņa patērētāju aizsardzības politikas veidotāji, īstenotāji un eksperti, lai atskatītos uz paveikto patērētāju politikas veidošanā Eiropas Savienībā, kā arī iezīmētu nākotnes prioritātes digitālā laikmeta apstākļos.

Veiksmīga un efektīva patērētāju tiesību aizsardzības politikas īstenošana ir viens no labi funkcionējoša Eiropas Savienības vienotā tirgus stūrakmeņiem. Lai pilnvērtīgi izmantotu ES vienotā tirgus priekšrocības un potenciālu, kā arī veicinātu ekonomisko izaugsmi, ir svarīgi patērētājiem sniegt nepieciešamās zināšanas, kā arī radīt tiesisko bāzi savu tiesību sekmīgai realizēšanai arī nākotnē, sevišķi ņemot vērā digitālā laikmeta piedāvātas iespējas.

ES stratēģiskie dokumenti, piemēram “Eiropa 2020”, paredz, ka tieši patērētājs ir visu ES rīcībpolitiku centrā, tādejādi nodrošinot gudru, ilgtspējīgu un iekļaujošu visas Eiropas izaugsmi. Tādēļ konferences laikā tiks sniegts atskats uz patērētāju politikas plānošanu ES, gan arī diskutēts par nākotnes perspektīvām, ņemot vērā aktuālās tendences un tirgus attīstību.

Konferenci atklās Latvijas ekonomikas ministre Dana Reizniece – Ozola, Eiropas Tieslietu, patērētāju un dzimumu līdztiesības komisāre Vera Jurova (Věra Jourová), kā arī Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere.

Pirmās paneļdiskusijas galvenā tēma būs “Izaicinājumi patērētājiem dinamiskajā vidē”, analizējot līdzšinējās patērētāju aizsardzības politikas īstenošanu, veiksmes, kā arī grūtības tieši no patērētāja skatupunkta. Paneļdiskusijā uzstāsies augsta līmeņa pārstāvji no Eiropas Patērētāju organizācijas (BEUC), Francijas Ekonomikas, rūpniecības un digitālo lietu ministrijas, Apvienotās Karalistes Biznesa, inovācijas un zināšanu departamenta, kā arī BusinessEurope.

Konferences otrajā dienā  paneļdiskusijā “Patērētāju politikas prioritāšu noteikšana” OECD un ES dalībvalstu patērētāju tiesību uzraudzības iestāžu, kā arī Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas (EESC) vadītāji diskutēs par labākajām metodēm patērētāju politikas un uzraudzības noteikšanai.  

Pēc paneļdiskusijas norisināsies trīs paralēlas darba grupas par šādām tēmām: ”Izaicinājumi preču drošuma uzraudzībai digitālajā tirgū”; “Patērētājiem problemātiskākās tirgus jomas un to nākotnes uzraudzība” un “Patērētāju zināšanas un rīcības iespējas”.

Konference “Patērētāju tiesību aizsardzības politikas nākotnes prioritātes digitālajā laikmetā” notiks 23. un 24.aprīlī Rīgā, Hotel Radisson Blu Daugava, Kuģu ielā 24.

Konferences video tiešraide būs skatāma www.eu2015.lv.

Konferences programma

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties