28. Aprīlis 2015 14:31
Studenta Vārds
LU studenti aicināti pieteikties Satversmes sapulcei

4.jūnijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks Latvijas Universitātes augstākās lēmējinstitūcijas – Satversmes sapulces – sanākšana un rektora vēlēšanas. Latvijas Universitātes Studentu padome izziņo atklātu pieteikšanos līdz 6.maijam uz 75 studējošo vietām.

Aizpildot pieteikšanās anketu līdz 6.maijam, ikviens no Latvijas Universitātes studentiem var kļūt par balstiesīgu studējošo pārstāvi Satversmes sapulcē un vēlēt LU nākamo rektoru. Galvenie priekšnosacījumi, lai kļūtu par pārstāvi Satversmes sapulcē: studējošā statuss, interese par notikošo savā augstskolā, motivācija un iespēja apmeklēt visus ar Satversmes sapulci plānotos oficiālos studentu notikumus un iedziļināties Satversmes sapulces jautājumos - 11.maijā tiek plānotas rektora kandidātu debates, kā arī notiks vairākas studentu pārstāvju informatīvās tikšanās.

Pieteikšanās anketas:

Latvijas Universitātes Studentu padome kopā ar fakultāšu studējošo pašpārvaldēm izvērtēs pieteikumus un atbilstoši pārstāvniecības formulai noteiks vienlīdzīgas iespējas visu fakultāšu studentiem piedalīties Satversmes sapulcē. LU studējošo pārstāvjus apstiprinās LU SP kopsapulcē 13.maijā.

LU Satversmes sapulces sēdes laikā LU rektors prof. Mārcis Auziņš sniegs atskaiti par paveikto, notiks Revīzijas komisijas vēlēšanas, Akadēmiskās šķīrējtiesas vēlēšanas, kam sekos LU rektora vēlēšanas. Rektoru LU Satversmes sapulce ievēl uz četriem gadiem. Rektora vēlēšanas notiek aizklātās balsošanas kārtībā. Par ievēlētu rektora amatā atzīstams pretendents, kurš saņēmis vairāk nekā pusi balsu no to Universitātes Satversmes sapulces dalībnieku skaita, kas piedalījušies vēlēšanās. Rektora amata vēlēšanām noteiktajā laikā ir saņemti divi pieteikumi no LU Datorikas fakultātes dekāna prof. Jura Borzova un LU zinātņu prorektora prof. Indriķa Muižnieka.

Ar aktuālāko informāciju par Satversmes sapulci un rektora vēlēšanām var iepazīties LU portālā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties