30. Aprīlis 2015 11:24
Jaunumi
Konferencē Rīgā spriedīs par efektīvāku konkurences aizsardzību

7.maijā Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, norisināsies Eiropas Konkurences dienas konference, kuras laikā vadošie Eiropas un pasaules konkurences tiesību eksperti diskutēs par Eiropas Savienībā šobrīd aktuāliem jautājumiem – karteļu apkarošanu, valsts un privāto uzņēmumu līdzāspastāvēšanu tirgos, kā arī līdzsvara trūkumu mazumtirgotāju un piegādātāju attiecībās.

Eiropas Konkurences dienas konferenci reizi pusgadā rīko Eiropas Savienības Padomē prezidējošā valsts.

Atklājot konferenci, klātesošos uzrunās Eiropas Konkurences komisāre Margrēte Vestāgere (Margrethe Vestager), Latvijas ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola un Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama. Diskusijā piedalīties aicināti ES dalībvalstu konkurences iestāžu vadītāji, Eiropas Komisijas un OECD pārstāvji, kā arī vadošie konkurences tiesību teorētiķi – autori grāmatām, kas atrodamas katrā konkurences tiesību bibliotēkā.

Konferences dalībniekiem būs unikāla iespēja vienkopus dzirdēt vadošo akadēmiķu – profesores Alisones Džonsas (Alison Jones), profesores Eleanoras M.Foksas  Eleanor M.Fox), profesora Viljama E.Kovačiča (William E.Kovacic) – uzstāšanās. Tāpat diskusijās piedalīsies OECD Konkurences tiesību un politikas komitejas vadītājs Frederiks Ženijs (Frédéric Jenny), pretkorupcijas un konkurences eksperts, Pasaules Bankas konsultants V.Maikls Krāmers (W.Michael Kramer) un citi.

Konference “Plašākas iespējas efektīvākai konkurences aizsardzībai” saturs veltīts trim centrālajām tēmām, kurās šobrīd Eiropas konkurences uzraudzības iestādēm nepieciešams meklēt inovatīvus risinājumus vai pat mainīt pastāvošo pieeju, lai nodrošinātu pēc iespējas efektīvāku godīgas un vienlīdzīgas konkurences un attiecīgi arī konkurētspējīga Eiropas tirgus aizsardzību:

  • Vienlīdzīgu nosacījumu nodrošināšana privātu un publisku personu uzņēmumiem. Publisku personu iesaiste uzņēmējdarbībā saistīta ar būtiskiem apdraudējumiem vienlīdzīgai un godīgai konkurencei, tomēr visā Eiropā valsts un pašvaldības iesaistās uzņēmējdarbībā. Konferences dalībnieki diskutēs par konkurences iestāžu lomu un iespējām vienlīdzīgas konkurences nodrošināšanā situācijā, kad tirgus dalībnieki atrodas dažādās pozīcijās.
  • Aktualitātes smagāko konkurences pārkāpumu – karteļu – apkarošanā. Karteļi rada lielu kaitējumu gan konkurencei tirgū, gan patērētājiem. Konferencē aicinātie runātāji dalīsies pieredzē par jaunākajām metodēm, kā konkurences uzraudzības iestādes var atklāt šādus pārkāpumus, kā arī analizēs tās problēmsituācijas, kad uzņēmumu sadarbība robežojas ar pārkāpumu.
  • Lielo mazumtirgotāju iepirkuma vara: pozitīvs vai negatīvs tirgus spēks? Lielo mazumtirgotāju tirgus vara un nelielo ražotāju un piegādātāju nespēja aizstāvēt savas intereses rada bažas vairumā Eiropas Savienības dalībvalstu. Valstu izvēlētie risinājumi atšķiras – tās ir gan vadlīnijas par korektu sadarbību, gan īpašs normatīvais regulējums. Eiropas Konkurences dienas konference Rīgā ļaus apkopot un pārrunāt līdzšinējo praktisko pieredzi un pētījumu rezultātus.

Konferencē aicināti piedalīties ES dalībvalstu konkurences iestāžu pārstāvji, Latvijas uzņēmēji, nevalstiskās organizācijas, valsts pārvaldes un likumdevēju pārstāvji, akadēmiķi, tiesneši un konkurences tiesību juristi, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Konference “Plašākas iespējas efektīvākai konkurences aizsardzībai” notiks 7.maijā, Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3.

Konferences interneta vietne: http://www.kp.gov.lv/en/aktualitates-en/european-competition-day

Konferences programma: http://www.kp.gov.lv/documents/571296635437f31be736e7443038ffb8f58db9f1

Komunikācijai Twitter lūdzam izmantot atslēgas vārdu #CompetDayRiga

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties