14. Oktobris 2015 10:44
Jaunumi
Ģenerālprokurors dusmojas, ka daļa jauno juristu nespēj nokārtot erudīcijas testu
5
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers uzsvēra, ka problēmas ar atbilstoša personāla nokomplektēšanu nav tikai prokuratūrā.

Tikai 24 no 102 pretendentiem uz šobrīd vakantajām prokurora vietām spējuši nokārtot vispārējās erudīcijas testu, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" neapmierināti norādīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Šobrīd rajona prokuratūrās ir vakantas deviņas prokuroru vietas. Nupat 102 kandidāti uz šīm vietām kārtoja vispārējās erudīcijas testu, kas šādos gadījumos tiek prasīts. Tikai 24 to nokārtojuši. Turklāt testā bijuši elementāri jautājumi, norādīja Kalnmeiers. Piemēram, tajā jautāts, kas ir Latvijas tieslietu ministrs, kad dibināta Latvijas Republikas prokuratūra, bijuši arī daži gramatikas jautājumi u.c.

Kalnmeiers norāda, ka šobrīd no augstskolām tiek saņemti plaša profila juristi, kas nav specializēti. Viņš atgādināja, ka Saeimas Juridiskajā komisijā ir aktualizēts jautājums par vienota valsts juridiskā eksāmena ieviešanu, kas varētu kontrolēt un uzlabot juridiskās izglītības kvalitāti Latvijā.

Ģenerālprokurors gan uzsvēra, ka problēmas ar atbilstoša personāla nokomplektēšanu nav tikai prokuratūrā. Viņam ir ļoti lieli iebildumi par Valsts policijas izmeklēšanas kvalitāti. Krīzes laikā no Valsts policijas aizgājuši vairāk nekā 3000 pieredzējušu cilvēku un pašreiz "šo robu aizlāpīt ir ļoti grūti".

Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam ir svarīgi risināt jautājumu par kapacitāti, uzsvēra ģenerālprokurors. 20 izmeklētāji nav pietiekoši un ir jāpalielina jauda operatīvo izstrāžu jomā, norādīja Kalnmeiers.

 
 
5 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Common
14. Oktobris 2015 / 16:11
0
ATBILDĒT
Vajadzētu vispirms iztīrīt prokuratūru no visiem prokuroriem, ko nemāk izteikties valsts valodā un skatās no augšas it kā viņi būtu.... nu... pats Rainis!
Paši nevarētu atbildēt erudīcijas testu…
mja
14. Oktobris 2015 / 15:16
0
ATBILDĒT
Jā, publicētu reiz to testu. Lai visi varētu paskatīties, kādam zināšanām jābūt.
Jurijs
14. Oktobris 2015 / 15:10
0
ATBILDĒT
Vai kaut kur ir pieejams šis erudīcijas tests, lai pārbaudīt sevi? :)
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 2
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties