6. Novembris 2015 11:57
Jaunumi
Juridiskā fakultāte uzsāks Augstākās tiesas tiesnešu apmācību
4
LU Juridiskā fakultāte uzsāks Augstākās tiesas tiesnešu apmācību.
Toms Grīnbergs, LU Preses centrs

Novembra sākumā Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes Juridiskās tālākizglītības un profesionālās pilnveides centrs (centrs) uzsāks realizēt tālākizglītības programmu Latvijas Republikas Augstākās tiesas tiesnešiem un viņu palīgiem šā brīža aktuālos tiesību jautājumos.

Pēc Augstākās tiesas iniciatīvas izstrādāta programma, kuras apguves gaitā tiks aplūkotas aktualitātes, kas skar civiltiesību, civilprocesa, krimināltiesību, kriminālprocesa, administratīvo tiesību, konstitucionālo tiesību, starptautisko tiesību, kā arī tiesību teorijas jautājumus. Kursa ietvaros, ņemot vērā LR Augstākās tiesas tiesnešu un tiesnešu palīgu darba un pienākumu specifiku, tiks pievērsta pastiprināta uzmanība aktuāliem praktiskajiem tiesību aspektiem.

Kursa apguvei kopā reģistrējušies 82 tiesneši un tiesnešu palīgi.

Juridiskās tālākizglītības un profesionālās pilnveides centrs LU Juridiskajā fakultātē izveidots 2015.gada augusta nogalē un nekavējoties sācis aktīvu darbību. Centrs turpina realizēt fakultātē jau 2013.gadā izstrādāto profesionālās pilnveides programmu zvērinātiem advokātiem, novembrī uzsāks LR Augstākās tiesas tiesnešu un to palīgu, bet decembrī – arī prokuroru izglītošanu. Pēc zvērinātu advokātu biroja lūguma oktobrī izstrādāts un nolasīts intensīvs profesionālās pilnveides nodarbību cikls krimināltiesību un kriminālprocesa jautājumos advokātiem un advokātu palīgiem, kuru pamatdarbības joma nav saistīta ar krimināltiesībām. Sagatavoti un sniegti 4 atzinumi aktuālos tiesību problēmjautājumos.

Papildu informācija par centra darbību pieejama mājaslapā: www.juridiskatalakizglitiba.lu.lv.

 
 
4 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
:)
9. Novembris 2015 / 09:44
0
ATBILDĒT
Ziņa:
"Valsts prezidents rosina ar likumu noteikt valsts budžeta bāzes izdevumu kontroli ...."
Pareizi nosaka !
Seskis
6. Novembris 2015 / 21:06
0
ATBILDĒT
Tiesnešu palīgus jau uz palīgskolu, bet tiesneši gan kursa noslēguma pārbaudījumos lidos ārā par špikošanu, zem mantijām salīmējuši "garmoškas" ar pantu numuriem, un sarkdami atsauksies uz Kriminālkodeksu, bet Administratīvā procesa likumu jauks ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu.
Jurčiks
6. Novembris 2015 / 16:06
6
ATBILDĒT
Man šķiet, ka AT tiesneši paši var pamācīt LU vienu otru mācībspēku... It īpaši ņemot vērā, la lielākā daļa LU JF mācībspēku ir vai nu advokāti vai pliki teorētiķi...
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 1
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties