24. Februāris 2016 13:04
Jaunumi
Rīgas šķīrējtiesa papildināja štatu ar 24 jauniem tiesnešiem
1

Uzņēmumu reģistra Šķīrējtiesu reģistrs apstiprināja labojumus Rīgas šķīrējtiesas reglamentā. Organizācija papildināja savu štatu vēl ar 24 šķīrējtiesnešiem. Tādā veidā uz šo brīdi patstāvīgajā šķīrējtiesnešu sarakstā ir 52 pieredzējuši un pazīstami speciālisti ar lielu zināšanu bagāžu un pieredzi jurisprudences jomā. Tagad jau ar pilnu pārliecību var apgalvot, ka Rīgas šķīrējtiesa ir lielākā Latvijā. Uzņēmēji atkal varēs turpināt ērti izskatīt lietas savā juridiskajā adresē.

Atgādinām, ka ar Šķīrējtiesu likuma stāšanos spēkā 2015.gada 1.janvārī, stājās spēkā jauni noteikumi, kuri reglamentē visu Latvijas šķīrējtiesu darbību. Vairāk kā puse (173 no 256) šķīrējtiesu (it īpaši reģionālo) nav pārvārējušas jaunās pārbaudes un  bija spiestas pārtraukt savu darbību.

Rīgas šķīrējtiesa uzaicināja vairāku Latvijas novadu zvērinātus advokātus pievienoties šķīrējtiesnešu sastāvam, lai uzņēmēji varētu turpināt ērti izskatīt lietas savā juridiskajā adresē. Ņemot vērā RŠT nevainojamo reputāciju un sasniegumus savā vairāk kā 15 gadu darbībā, labākie Latvijas speciālisti pievienojās štatam. Ar sarakstu un katra šķīrējtiesneša aprakstu var iepazīties šeit

Pārsvarā Rīgas šķīrējtiesas šķīrējtiesneši ir zvērināti advokāti, Advokātu kolēģijas locekļi, juristi ar lielu darba pieredzi, sociāli aktīvi cilvēki, mediju personas, pasniedzēji, LR jaunu likumu un likumu grozījumu izstrādes darba grupas locekļi. Rīgas šķīrējtiesas prezidijs rūpīgi izvērtēja kandidātus, jo lielu lomu šajā jautājumā spēlē reputācija. RŠT Reglaments ļauj pusēm pašām izvēlēties šķīrējtiesnesi.

Šķīrējtiesvedība – ir sava veida biznesa vadīšanas instruments, kurš paceļ Latvijas uzņēmējdarbību jaunā līmenī. Savukārt bizness ir Latvijas ekonomikas dzinējspēks, tādā veidā arī dzīves līmenis kopumā ir atkarīgs arī no tā, cik veiksmīgi uzņēmēji vadīs savu biznesu. Uzņēmējiem, kuri agrāk izmantoja uz šo brīdi jau neeksistējošu šķīrējtiesu pakalpojumus, ir nepieciešams atrast jaunu organizāciju strīdu alternatīvai risināšanai – ātrākai, izdevīgākai, uzticamai. Aktīvi popularizējot strīdu alternatīvus izšķiršanas veidus, Rīgas šķīrējtiesa piedāvā bezmaksas konsultācijas un  palīdzību dokumentu noformēšanā, lai īstenotu šo pāreju.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lelde
24. Februāris 2016 / 14:58
0
ATBILDĒT
Rīgas šķīŗejtiesa ir arī ne tikai lielākā, bet arī labākā - tik daudz dara priekš uzņēmējiem + bezmaksas!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties