27. Maijs 2016 10:33
Jaunumi
Eiropas Parlaments aicina veidot virtuālās valūtas uzraugu cīņai pret naudas atmazgāšanu un terorismu

Eiropas Komisijai ir jāveido uzdevumu grupa cīņai ar virtuālās valūtas, piemēram, “Bitcoin” izmantošanu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijai un terorisma finansēšanai, norāda Eiropas Parlaments ceturtdien pieņemtajā rezolūcijā.

Priekšlikumā, ko izstrādājis EP deputāts Jakob Von Weizsäcker (EP sociālistu un demokrātu progresīvā alianse/S&D, Vācija), Eiropas Parlaments aicina veidot Eiropas Komisijas uzraudzītu uzdevumu grupu, kas uzkrātu zināšanas par virtuālās valūtas tehnoloģijām un ierosinātu šīs jomas regulēšanai vajadzīgos tiesību aktus. Tomēr Eiropas Parlaments brīdina, ka nedrīkst ieņemt pārāk ierobežojošu nostāju, jo šī jaunā tehnoloģija var arī paplašināt patērētāju iespējas un veicināt ekonomikas attīstību.

“Mēs drīzāk prasām piesardzīgu novērošanu, nevis ierobežojošu regulēšanu – lai neslāpētu inovāciju. Tomēr novatoriskas informācijas tehnoloģijas var izplatīties ļoti strauji un kļūt sistēmiskas. Tāpēc aicinām Eiropas Komisiju veidot uzdevumu grupu, kas aktīvi novērotu šīs tehnoloģijas attīstību un, ja rastos tāda vajadzība, laikus rosinātu specifiskus noteikumus,” uzsvēra ziņotājs.

Eiropas Komisija pašlaik apsver iespējas, kā virtuālās valūtas apmaiņas platformas pakļaut jau spēkā esošajai ES direktīvai pret nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Direktīva ir drīz jāatjaunina, un priekšlikumu vidū ir, piemēram, pasākums, kas liktu platformām veikt uzticamības pārbaudi, patērētājam konvertējot virtuālo valūtu reālajā. Tas likvidētu parasti ar konvertāciju saistīto anonimitāti. Likumdevēji uztraucas, ka pašreizējā sistēma varētu palīdzēt netīrās naudas mazgātājiem un teroristu organizācijām.

Parlamenta priekšlikumu pieņēma ar 542 balsīm par, 51 pret un 11 atturoties.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties