9. Jūnijs 2016 10:43
Jaunumi
LU Juridiskā fakultāte sāk darbu Eiropas Juridisko fakultāšu asociācijā
2

3. jūnijā Latvijas Universitātes (LU) Juridiskā fakultāte uzņemta Eiropas Juridisko fakultāšu asociācijas (European Law Faculties Association) biedru vidū. Vēl vairāk paplašināt Juridiskās fakultātes starptautisko partneru loku bija viens no fakultātes dekānes, asoc.prof. Anitas Rodiņas mērķiem, stājoties dekāna amatā.

Eiropas Juridisko fakultāšu asociācija (ELFA) tikusi dibināta 1995. gadā, lai apvienotu spēkus, kompetences un pieredzi Boloņas reformas sekmīgai ieviešanai Eiropas izglītības telpā.

Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte kopš 2003. gada ir sekmīgi ieviesusi uz Boloņas principiem balstītu augstākās juridiskās izglītības apguves sistēmu un dalība šajā organizācijā ir uzskatāma par organisku un pašsaprotamu soli turpmākajā tiesību zinātnes apguves kvalitātes līmeņa celšanā. Tā kā asociācija apvieno vairāk kā 200 Eiropas Savienības dalībvalstu un citu valstu augstākās izglītības iestāžu juridiskās fakultātes, tad darbs šajā organizācijā būs unikāla iespēja dalīties ar labās prakses piemēriem, kompetencēm, prasmēm un problēmaspektiem Boloņas principu praktiskajā iedzīvināšanā un jurisprudences apguves ilgtspējīgā attīstībā. 

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Nezināju
9. Jūnijs 2016 / 11:38
0
ATBILDĒT
"Tā kā asociācija apvieno vairāk kā 200 Eiropas Savienības dalībvalstu un citu valstu augstākās izglītības iestāžu juridiskās fakultātes".
Pēcis
9. Jūnijs 2016 / 11:23
0
ATBILDĒT
The European Law Faculties Association (ELFA) was founded in 1995 - bija vajadzīgs 21 gads, lai LU iestātos???
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties