4. Oktobris 2016 13:51
Jaunumi
Saeimas komisija konceptuāli izšķiras par maksātnespējas sakārtošanas gaitu, atbalstot TM piedāvājumu
1

Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli izšķīrās par maksātnespējas sakārtošanas gaitu, atbalstot Tieslietu ministrijas (TM) piedāvājumu.

TM piedāvājums paredz, ka likumā būs noteikts, ka maksātnespējas administrators ir fiziskā persona, kura ir iecelta administratora amatā uz noteiktu laiku. Atkārtotā iecelšana amatā notiktu pēc atkārtota eksāmena kārtošanas.

Administratoru uzraudzību un sertificēšanu veiks Maksātnespējas administrācija. Tāpat tiks ieviests maksātnespējas administratoru salīdzinošais novērtējums.

Tāpat komisija šodien konceptuāli atbalstīja partijas "Vienotība" un Ekonomikas ministrijas piedāvājumu attiecībā uz tiesiskās aizsardzības procesu (TAP), kas paredz noteikt plašu TAP uzraugu loku.

Par atsevišķiem priekšlikumiem šajos piedāvājumos vēl komisijā tiks diskutēts. Piemēram, šodien vēl netika skatīts jautājums, vai maksātnespējas administratoriem saglabāt vai atcelt valsts amatpersonas statusu.

Konceptuāli atbalstīts EM priekšlikums, kas attiecas uz maksātnespējas procesu un paredz administratoru reitinga noteikšanu.

Tāpat pie priekšlikumiem par maksātnespējas procesa un TAP sakārtošanu turpina strādāt atbildīgā darba grupa.

Kā ziņots, Maksātnespējas administratoru salīdzinošā novērtējuma ieviešana ir viens no rosinājumiem TM un tieslietu ministra Dzintara Rasnača apjomīgajos priekšlikumos, ar kuriem paredzēts papildināt pašlaik skatīšanā Saeimā esošos grozījumus Maksātnespējas likumā.

Saeima iepriekš līdz 1. augustam pagarināja priekšlikumu iesniegšanas termiņu Maksātnespējas likuma grozījumiem ar mērķi ļaut iesniegt aktuālākos rosinājumus likuma izmaiņām.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Magone
4. Oktobris 2016 / 17:14
0
ATBILDĒT
"Šodien vēl netika skatīts jautājums, vai maksātnespējas administratoriem saglabāt vai atcelt valsts amatpersonas statusu."
Nesaprotu, raudāt vai smieties par šiem cilvēciņiem. Pēdējo gadu laikā tika skandināts, ka valsts amatpersonas statuss maksātnespējas administratoriem būšot panaceja pret teju visām maksātnespējas problēmām. Administratori iebilda, sakot, ka tas neko nemainīs. Tieslietu ministrs atspērās, sakot, redz, kā tie administratori pretojas amatpersonas statusa noteikšanai, baidās, tad jau būsim uzoduši vājo vietu. Pat gads nepagāja, tagad spriež -jā, laikam tas amatpersonas statuss būs jāatceļ, tas nav devis gaidīto rezultātu.
Jā, tas nav devis gaidīto rezultātu, tieši tāpat kā šie priekšlikumi nesniegs gaidīto rezultātu.
Ieviesīšot administratoru reitingu. Iedodiet jebkuram administratoram Liepājas metalurgu vai ko līdzīgu un viņš būs reitinga augšā, tāpat -iedodiet tukšos uzņēmumus, kuriem maksātnespēja pasludināta pēc VID pieteikuma, reitinga vieta skaidra -atgūtie līdzekļi nulle vai tuvu tam. Process ir tāds, kāds tas ir, administrators nevar radīt naudu, kur tās nevar būt.
Reitingā būšot norādīts administratora pārkāpumu skaits. Smieklīgi. Ja jau Maksātnespējas likums paredz par 2 pārkāpumiem atņemt administratoram sertifikātu, tad par kādu pārkāpumu skaita norādīšanu var būt runa -0 vai 1, varbūt 2 vairāku gadu garumā. Jā, vērtīga informācija, zinot, ka pārkāpums skaitās arī atšķirīga tiesību normu interpretācija.
Vai tiešām Latvija ir banānu republika?!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties