18. Oktobris 2016 11:57
Jaunumi
Kopīgā Latvijas apgabaltiesu videokonferencē apspriež aktuālos problēmjautājumus

Lai apspriestu aktuālos problēmjautājumus un tiesu reformas ietvaros turpinātu veidot vienotu apelācijas instances tiesu praksi, Rīgas apgabaltiesā 14. oktobrī notika Civillietu tiesu kolēģiju tiesnešu sanāksme, kurā videokonferences režīmā piedalījās tiesneši no visām Latvijas apgabaltiesām.

Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāja Līga Blūmiņa referēja par jautājumu par tiesu praksi, piemērojot tiesību normas, kuras nosaka zvērināta tiesu izpildītāja tiesības saņemt amata atlīdzību, kas noteikta procentos no atgūtās summas. Šajā videokonferences daļā piedalījās arī Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētājs Andris Spore un priekšsēdētāja vietniece Iveta Kruka, kuri iesaistījās teorētiskajā diskusijā. Diskusijā aktīvi piedalījās visu apgabaltiesu tiesneši nolūkā panākt vienotu viedokli un vienotu tiesu praksi.

Videokonferences turpinājumā tika apspriesta virkne citu jautājumu. Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone referēja par jautājumiem par prasības nodrošināšanu pirms prasības celšanas pieņemto lēmumu pārsūdzību, kā arī par izpildu raksta izsniegšanu apelācijas instances tiesā un vadīja diskusiju par to, vai ir iespējams atbrīvot personu no Civilprocesa likuma 478. panta septītajā daļā noteiktās drošības naudas.

Tāpat videokonferencē Kurzemes apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāja Linda Vēbere referēja par tiesu praksi par atlīdzināmo izdevumu advokāta palīdzības samaksai piedziņu un to samazināšanu. Savukārt Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas vietniece Dzintra Balta – par pārstāvja tiesību iesniegt fiziskas personas maksātnespējas procesa pieteikumu tvērumu Civilprocesa likuma 363.24 panta izpratnē.

Šogad tā ir jau sestā videokonference, kad apgabaltiesu tiesneši diskutē par aktuāliem jautājumiem vienotas tiesu prakses veidošanai. Pēc viedokļu apkopošanas par apgabaltiesu praksi jautājumos, kuros apgabaltiesas pieņem galīgos nolēmumus, kopsavilkumi tiks publicēti portālā tiesas.lv

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties