3. Aprīlis 2017 10:34
Jaunumi
Latvijas apgabaltiesu videokonferencē analizē civillietu tiesu praksi

31. martā Latvijas apgabaltiesu Civillietu tiesas kolēģiju tiesneši videokonferencē analizēja aktuālos apelācijas instances tiesu prakses jautājumus.

Pēc apspriešanas izveidotais tiesu prakses apkopojums tiks publiskots portāla tiesas.lv sadaļā “Apgabaltiesu prakse un nolēmumi”, kur pēc pagājušajā gadā notikušajām videokonferencēm jau izvietoti divi kopsavilkumi.

Līdz ar citiem jautājumiem tika uzklausīti viedokļi par to, vai slēgtā tiesas sēdē izskatītā lietā tiesas nolēmumu lietas dalībniekam var sūtīt neierakstītā sūtījumā.

Videokonferencē apspriežamo jautājumu vidū bija arī jautājumi par prasības celšanas par bērna nodarītiem zaudējumiem subjektu; par tiesas izdevumiem prasībās par kopīpašuma izbeigšanu; valsts nodevas samaksas pienākumu gadījumos, kad tiesa apstiprina izlīgumu; par valsts nodevas atmaksu maza apmēra prasībās; par prasības nodrošinājuma pieteikuma izlemšanu apelācijas instances tiesā; par izpildu rakstu izdošanu; par lēmuma, ar kuru kasācijas sūdzība ir atstāta bez virzības, pārsūdzību un citi.

Lai veidotu vienotu tiesu praksi apelācijas instances tiesās, Latvijas apgabaltiesu videokonferences tiek rīkotas vairākas reizes gadā. Kopš šī gada apgabaltiesas Latvijā jaunienākušas lietas izskata tikai apelācijas instancē, turklāt vairākos tiesvedības jautājumos apgabaltiesas ir galējā instance, tādēļ judikatūras veidošanas process iegūst īpašu nozīmību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties