12. Jūnijs 2017 16:20
Jaunumi
Rīgas apgabaltiesa atceļ pirmās instances tiesas lēmumu, izskatot SIA "966 Freecom” blakus sūdzību, un izsniedz izpildu rakstu
Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas tiesneši Inta Jēkabsone, Valdis Vazdiķis (lietā referējošais) un Arnis Dundurs.
No Rīgas apgabaltiesas arhīva

Pirmdien, 12. jūnijā, Rīgas apgabaltiesa atcēla Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2017. gada 3. aprīļa lēmumu, izskatot SIA "966 Freecom” blakus sūdzību, un apmierināja tās pieteikumu par izpildu raksta izsniegšanu šķīrējtiesas sprieduma piespiedu izpildei. Rīgas apgabaltiesas lēmums ir pretējs minētajam pirmās instances tiesā lemtajam pieteikumu noraidīt. Rīgas apgabaltiesas lēmums stājas spēkā nekavējoties un nav pārsūdzams.

Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijā jautājums pēc būtības izskatīts mutvārdu procesā, un tiesas sastāvā bija tiesneši Valdis Vazdiķis (referējošais), Arnis Dundurs un Inta Jēkabsone.

Kā skaidro tiesnesis V.Vazdiķis, šis lēmums nozīmē to, ka Rīgas apgabaltiesa izsniegs izpildu rakstu Rīgas Komerciālo strīdu šķīrējtiesas 2013. gada 2. aprīļa sprieduma lietā Nr. 2013/02/2 pret SIA “Garden Palace” piespiedu izpildei.

Ar minēto šķīrējtiesas spriedumu SIA “966 Freecom” un SIA “Garden Palace” 2009. gada 21. jūlijā noslēgtais nomas līgums tika atzīts par izbeigtu 2013. gada 31.  janvārī, tādēļ tika nolemts izlikt SIA „Garden Palace” kopā ar visām tai piederošajām mantām no telpām Rīgā, Grēcinieku ielā 28, kurā atrodas viesnīca „Garden Palace”.

Šķīrējtiesa bija arī nospriedusi piedzīt no SIA „Garden Palace” par labu SIA „966 Freecom” tiesāšanās izdevumus un tās izdevumus par zvērināta advokāta sniegto juridisko palīdzību, kā arī izbeigt tiesvedību SIA “966 Freecom” prasības daļā par līgumsoda piedziņu no SIA “Garden Palace”.

Ar Rīgas apgabaltiesas 12.jūnija lēmumu no SIA „Garden Palace” par labu valstij piedzīti nesamaksātie ar lietas izskatīšanu saistītie izdevumi, bet par labu SIA “966 Freecom” piedzīti tās samaksātie tiesas izdevumi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties