28. Februāris 2018 12:55
Jaunumi
Latvijas apgabaltiesas turpina strādāt pie apelācijas instances tiesu prakses vienādošanas

Lai vienādotu tiesu praksi kā vienotai apelācijas instancei Latvijā, šobrīd ir aktualizēts 2016. gadā sastādītais apkopojums, apspriežot jautājumu, – kurā brīdī jāvērtē ieguvēja tiesības iegūt īpašumā lauksaimniecības zemi, izskatot pieteikumus par nekustamo īpašumu izsoļu aktu apstiprināšanu vai nostiprinot īpašuma tiesības zemesgrāmatā.

2016. gadā portālā tiesas.lv tika publicēts “Kopsavilkums par Latvijas apgabaltiesu un zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu sanāksmēm jautājumā par izsoles aktu pieteikumu lietu noformēšanas un izskatīšanas problēmjautājumiem” (pašlaik tajā aktualizēts 4.13. punkts par lauksaimniecības zemes iegūšanu). Apspriežot šo jautājumu gan videokonferencē 2018. gada 24. janvārī, gan turpinot to apspriest rakstveidā, civillietu tiesas kolēģijas apgabaltiesās ir nonākušas pie vienotiem secinājumiem, kas tagad tiek publicēti portālā tiesas.lv  un atrodami tiesas.lv→ tiesu nolēmumi→ apgabaltiesu prakse un nolēmumi→ civillietas→ Papildinājums kopsavilkumam par Latvijas apgabaltiesu un zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu sanāksmēm par izsoles aktu pieteikumu lietu noformēšanas un izskatīšanas problēmjautājumiem (2018. gada februāris).

Par jautājumu, kurā brīdī,– apstiprinot izsoles aktu vai – nostiprinot īpašuma tiesības zemesgrāmatā, jāvērtē ieguvēja tiesības iegūt īpašumā lauksaimniecības zemi, jau ticis diskutēts iepriekš, bet tagad jautājums vēlreiz aktualizēts, veicinot dialogu starp tiesām un veidojot vienotu tiesu praksi apgabaltiesās.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties