28. Marts 2019 15:40
Jaunumi
Latvijas šķīrējtiesvedībai 20 gadi! Rīgas šķīrējtiesa rīko speciālus pasākumus uzņēmējiem
1

1999. gadā ar pavasara sākumu sākās arī jauna ēra Latvijas biznesā, jo valsts piešķīra iespēju uzņēmējiem pašiem lemt, kur tiks izskatīts viņu strīds ar partneri. Šo nozīmīgo datumu savas jubilejas ietvaros uzņēmās atzīmēt Rīgas šķīrējtiesa (RŠT) kā viena no vecākajām un lielākajām šķīrējtiesām Latvijā. Aprīlis tiek pasludināts par svētku pasākumu mēnesi – atvērtās durvis, speciāli bezmaksas semināri, regulāri tematiski raksti un daudz kas cits.

Rīgas šķīrējtiesas dzimšanas/reģistrēšanas diena ir 1. aprīlis. Savas darbības laikā tā ir sakrājusi daudz vērtīgu zināšanu, lai ar tām dalītos, tāpēc aktīvi un regulāri darbojas uzņēmēju izglītošanā.

Visu aprīli uzņēmēji un jebkuri interesenti (ar iepriekšēju pierakstu uz info@court.lv) varēs atnākt uz Rīgas šķīrējtiesas t.s. atvērtajām durvīm. Apmeklētāji patīkamā gaisotnē un ar tasīti kafijas varēs iepazīties ar šķīrējtiesvedību, ar RŠT darbiniekiem un viņu darbu, kā arī saņemt izsmeļošu informāciju, lai paši lemtu, vai ir jēga risināt biznesa problēmas ar šķīrējtiesas palīdzību.

Aprīļa beigās, 30. aprīlī plkst. 16.00, tiks novadīts speciālais bezmaksas biznesa seminārs uzņēmējiem un biznesa pārstāvjiem par aktuālu tēmu “Šķīrējtiesas loma mūsdienu biznesā”.

Semināra plāns:

  1. Ar ko viss sākās, un kas no tā sanāca? Šķīrējtiesas vēsture pasaulē un Latvijā

  2. Kompetence jeb kādās situācijās šķīrējtiesa palīdz uzņēmējiem

  3. Šķīrējtiesas klauzula kā drošības spilvens biznesā

  4. Šķīrējtiesa un Valsts tiesa – atšķirības, priekšrocības un izvēle

  5. Bailes zināšanu un pieredzes trūkuma dēļ, baumas jeb atpakaļ 90-tajos un problēmu, kas saistītas ar šķīrējtiesu, risinājums

  6. Šķīrējtiesvedības ārvalstu prakse jeb kāpēc ārvalstis izvēlas un dod priekšroku šķīrējtiesai

  7. Dzīve pēc šķīrējtiesvedības jeb sprieduma izpildes nianses

Semināra laikā būs iespēja izteikties, izrunāt problēmas, rast risinājumus, atskatīties 20 gadu pagātnē, redzēt mūsdienu situāciju un rosināt plānus nākamajiem 5, 10, 20 gadiem.

Semināru vadīs lektore Inese Ļahoviča – RŠT tiesnese un korekcijas nodaļas vadītāja, pazīstama un aktīvi komerctiesību jomā praktizējoša juriste.

Arī semināram ir iepriekš jāreģistrējas RŠT mājaslapas sadaļā "Semināri".

Visu aprīli RŠT turpinās publicēt savas mājaslapas sadaļā “Jaunumi” aktuālus rakstus.

RŠT ir lielākā izskatīto lietu skaita ziņā un vienīgā Latvijā, kura strādā pēc Stokholmas vai Hāgas šķīrējtiesu analoģijas. Tas nozīmē, ka minētās šķīrējtiesas strādā tikai kā šķīrējtiesas, to pamatnovirziens nav advokātu vai juridiskie biroji, bet tās nodarbojas ar strīdu izskatīšanu un alternatīvo strīdu izšķiršanas veidu popularizēšanu.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Kaspars
28. Marts 2019 / 23:52
0
ATBILDĒT
Negaidīti. Interesanti
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties