10. Decembris 2019 13:38
Jaunumi
Biznesa augstskolā “Turība” notiek starptautiskas mācības mediācijā

No 9. līdz 13. decembrim Biznesa augstskolā “Turība” notiek plašas starptautiskas mācības mediācijas jomā, kurās piedalās 46 pasniedzēji no astoņām augstskolām, pārstāvot trīs valstis: Ukrainu, Gruziju un Azerbaidžānu. Mācību ietvaros pasniedzēji apgūst, kā izveidot maģistra studiju programmu mediācijā un kā vadīt lekcijas un seminārus par šo tēmu.

“Pirmo reizi vēsturē “Turība” sniedz akadēmisku atbalstu izaugsmes un pieredzes nodošanas veidā augstskolām tajās valstīs, kur mediācija ir attīstības stadijā un kur augstskolu pasniedzējiem vēl nepieciešams iegūt pieredzi mediācijas apmācību jomā. Latvija mediācijas tiesiskā regulējuma un attīstības ziņā ir līdzvērtīga valsts Nīderlandei un Spānijai, tāpēc esam gandarīti, ka varam nodot pieredzi un didaktiskos materiālus akadēmiskajiem kolēģiem Ukrainā, Gruzijā un Azerbaidžānā,” stāsta Biznesa augstskolas “Turība” Juridiskās fakultātes docētāja Dana Rone.

Decembra otrajā nedēļā pasniedzēju apmācība notiks pilnas piecas dienas un mācību process notiks angļu valodā. Projekts tiks īstenots sadarbībā ar Latvijas sertificētajiem mediatoriem, kas akadēmiskajām mācībām spēs pievienot praktisko pieredzi.

Nīderlandes Biznesa akadēmija sadarbībā ar Biznesa augstskolu “Turība” un Mursijas Universitāti (Spānija) ievieš šo ERASMUS+ kapacitātes stiprināšanas projektu augstākās izglītības jomā. Projekts “Mediācija: Apmācības un sabiedrības transformācija / Mediats” paredz ieguldījumu mediācijas attīstībā projekta partnervalstīs – Azerbaidžānā, Ukrainā un Gruzijā. Projekta ietvaros tiks izveidotas studiju programmas mediācijas jomā, tiek veidoti vienoti standarti, apmācīti lektori un veidota starptautiska mediācijas asociācija.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties