2. Aprīlis 2020 14:30
Jaunumi / COVID-19
Saeima atbalsta papildu pasākumus ar mērķi ierobežot koronavīrusa Covid-19 izplatību
1

Saeima ceturtdien, 2. aprīlī, ārkārtas sēdē apstiprināja Ministru kabineta lēmumu noteikt papildu pasākumus ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību ārkārtējās situācijas spēkā esamības laikā.

Grozījumi Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz, ka personām, atrodoties publiskās vietās, ir jāievēro savstarpēja divu metru distance (attiecas gan uz publiskām iekštelpām, gan publiskām ārtelpām). Savukārt, neievērojot divu metru distanci, vienlaicīgi pulcēties publiskās iekštelpās un publiskās ārtelpās var ne vairāk kā divas personas, kā arī personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā. Tāpat arī vecāks un viņa nepilngadīgie bērni, pat ja viņi nedzīvo vienā mājsaimniecībā, un personas, kuras veic darba vai dienesta pienākumus.

Izmaiņas Ministru kabineta lēmumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz, ka personas, kuras ieradušās no ārvalstīm, līdz ar iepriekš noteiktajiem ierobežojumiem nevar izmantot arī sabiedrisko transportu.

Savukārt Valsts policija pēc Slimību profilakses un kontroles centra pieprasījuma var pieprasīt un elektronisko sakaru komersanti var izsniegt informāciju par konkrētu personu telefona numuru un abonenta atrašanās vietu, ja attiecīgajai personai var būt noteikts inficētas personas vai kontaktpersonas statuss. Saņemtie dati nododami Slimību profilakses un kontroles centram, lai veiktu epidemioloģisko izmeklēšanu un pārliecinātos par personas sniegtās informācijas par pārvietošanos patiesumu.

Tāpat noteikts, ka kultūras, izklaides, ārpustelpu sporta un citas atpūtas vietas, kā iepriekš darbu uzsāk ne agrāk kā plkst. 8.00, bet beidz ne vēlāk kā plkst. 22.00, iepriekš noteikto plkst. 23.00 vietā. Aizliegti jebkādi publiski pasākumi, sapulces, gājieni un piketi, reliģiskās darbības, kas veicamas pulcējoties, kā arī telpu sporta norišu vietu darbība.

Tāpat veiktās izmaiņas aizliedz jebkādus privātus pasākumus, izņemot bēru ceremoniju noturēšanu ārtelpās, ja tiek ievērota savstarpējā divu metru distance starp personām un citi epidemioloģiskās drošības noteikumi.

Apstiprinātie grozījumi arī nosaka, ka brīvdienās un svētku dienās visos tirdzniecības centros, nodrošinot sociālās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus, darbojas tikai pārtikas veikali, preses tirdzniecības vietas, aptiekas (tai skaitā veterinārās aptiekas), vakcinācijas kabineti, optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, ķīmiskās tīrītavas, higiēnas un saimniecības preču veikali, kā arī būvniecības un dārzkopības preču veikali.

Tāpat apstiprinātās izmaiņas Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz, ka darba devējs ārkārtējās situācijas laikā ir tiesīgs nodarbināt personu bez obligātās veselības pārbaudes veikšanas, ja ar veselības ministra rīkojumu vai citu ārējo normatīvo aktu ir pārtraukta veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana, kas nepieciešama obligātās veselības pārbaudes veikšanai.

Ministru kabineta rīkojumi saistībā ārkārtējo situāciju ir spēkā kopš to pieņemšanas brīža, attiecīgi 25., 27., 29. un 31. marta.

Pilns lēmums 

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Skolnieciņš no sidrabbirzs
6. Marts 2021 / 09:12
0
ATBILDĒT
Ar ašiem soļiem tuvojas siltais pavasaris. Ziema jau iet uz beigām. Tik vietām ir vēl saglabājies ziemas aukstums. Pavasarī daba mostas, dzīvība plaukst un zeļ. Pavasaris ir gada cerīgākais un optimistiskākais gadalaiks. Tik diemžēl šogad mūs apbēdina kovid-19 (covid-19) pandēmija. SARS-CoV-2 vīruss negrib piekāpties. Lai arī kovid-19 sērga kopš 2020. gada 13. marta plosās mūsu mīļajā latvju zemītē, tomēr nepadosimies panikai un saglabāsim sirdī mieru. Ievērosim visus ārkārtējā stāvokļa ierobežojumus. Ievērosim profilaktiskos drošības pasākumus. Lieki nepulcēsimies. Lietosim higiēniskās sejas maskas. Mazgāsim rokas ar ūdeni un ziepēm. Dezinficēsim rokas. Ieturēsim 2 metru distanci cits no cita. Raudzīsimies ar cerību nākotnē. Vairosim pozitīvo enerģiju sev apkārt. Atvērsim savā mājoklī logu, lai ielaistu Dabas Mātes dievišķo enerģiju tajā. Uzvilksim kaklā pīlādžogu krelles. Iedegsim uz galda zaļu svecīti par godu Dabas Mātei. Lūgsim Dabas Mātes svētību ar sirdi un dvēseli. Dabas Māte ir mūsu mīļotā Dieviete. Viņa ir mūsu Radītāja. Mēs esam viņas bērni. Dabas Māte nekad nepametīs mūs nelaimē. Viņa vienmēr mūs uzklausīs un atbalstīs. Dzīvosim ar ticību sirdīs. Lai ticība Dabas Mātei kalpo mums par bruņām un vairogu! Lai Dabas Māte svēti katru no mums, kas viņai tic! Lai Dabas Māte pasargā mūs no ļauna!
Ar Dabas Mātes bezgalīgo viedumu, Skolnieciņš no sidrabbirzs [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
#LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #pagāni #ticība #rituāli #lūgšanas #buršanās #saticība #drošība #miers #sidrabbirzs
Lasītākie jaunumi
COVID-19
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties