8. Maijs 2020 09:43
Jaunumi
Saeima Augstākās tiesas tiesneša amatā apstiprina tiesību zinātņu doktoru Kasparu Balodi

Saeima 7. maijā Augstākās tiesas tiesneša amatā apstiprināja Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesoru civiltiesībās, zvērinātu advokātu Kasparu Balodi.

Kaspars Balodis pieteicās konkursā uz Augstākās tiesas Civillietu departamenta senatora amatu. Senāta Civillietu departamenta kopsapulce sniedza pozitīvu atzinumu par viņa piemērotību Senāta senatora amatam.

Juridisko izglītību Kaspars Balodis guvis Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē un Minsteres universitātē Vācijā. Tur arī 2000.gadā ieguvis tiesību zinātņu doktora zinātnisko grādu.

Pedagoģisko un zinātnisko darbu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē Kaspars Balodis veic kopš 1995. gada – sākumā kā stundu pasniedzējs, bet no 1996.gada vēlētos akadēmiskos amatos, no 2016. gada – profesora amatā. No 2001.gada līdz 2007.gadam bijis Juridiskās fakultātes dekāns. 2007.–2017. gadā bijis Satversmes tiesas tiesnesis. Pēc Satversmes tiesneša amata pilnvaru termiņa beigšanās turpinājis darbu LU Juridiskajā fakultātē un kā zvērināts advokāts zvērinātu advokātu birojā “Rodl & Partner Legal”.

Pie Senāta senatora pienākumu pildīšanas Kaspars Balodis varēs stāties pēc tam, kas viņa tiesneša zvērestu būs pieņēmis Valsts prezidents.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties