11. Maijs 2020 16:45
Jaunumi
Bijušās VZD ģenerāldirektores rīcību izvērtēs arī tiesībsargājošās iestādes

Ar tieslietu ministra Jāņa Bordāna lēmumu pret Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektori Solvitu Zvidriņu ierosinātās disciplinārlietas materiāli ir nosūtīti Ģenerālprokuratūrai pārbaudes veikšanai un attiecīga lēmuma pieņemšanai.

Ar tieslietu ministra 2020. gada 8. aprīļa lēmumu VZD ģenerāldirektorei tika piemērots disciplinārsods – atbrīvošana no amata. Likums nosaka, ka disciplinārsoda piemērošana neizslēdz ierēdņa civiltiesisko atbildību, administratīvo atbildību vai kriminālatbildību. Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija VZD ģenerāldirektores rīcībā saskatīja arī pazīmes, kas liecina par iespējamu Krimināllikumā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Disciplinārlietas izmeklēšanas rezultātā tika noskaidrots, ka VZD vadītāja ir pieļāvusi Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma pārkāpumus – nav pildījusi likumā uzlikto pienākumu ar finanšu līdzekļiem rīkoties likumīgi un lietderīgi, nodarot valstij būtisku mantisku zaudējumu vismaz 74 460 eiro apmērā. Pārbaudot nodarbinātajiem izmaksāto prēmiju apmēra atbilstību normatīvajiem aktiem un VZD rīkojumiem, tika konstatēts, ka 2019. gadā izmaksāto prēmiju apmērs pārsniedz pieļaujamo 83 gadījumos un 2018. gadā – 89 gadījumos.

Tāpat arī Ģenerālprokuratūrai ir nosūtīti disciplinārlietas materiāli sakarā ar iespējamiem būvju kadastrālās uzmērīšanas tāmē norādītā darba apjoma pierakstījumiem vai citām prettiesiskām darbībām pasūtījumu izpildes procesā. Pie vienādām darba normām dažiem būvju kadastrālās uzmērīšanas speciālistiem fiksēts nesamērīgi augsts darba ražīgums un atalgojums iepretī pārējiem speciālistiem. Šos apstākļus nav iespējams izvērtēt disciplinārlietas ietvaros, tāpēc iegūtā informācija ir nodota tiesībsargājošajām iestādēm.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties