26. Maijs 2020 13:44
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem notāru zvērestu

26. maijā Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņēma divu notāru zvērestu.

Šodien zvērinātu notāru rindas papildina Meldra Kaļva un Kaspars Gerhards. Meldra Kaļva darbosies kā notāre Latgales apgabaltiesas teritorijā Krāslavā. Kaspars Gerhards amata pienākumus pildīs Kurzemes apgabaltiesas teritorijā Saldū, bet ar 1. jūniju viņš pārcelts darbā Rīgas apgabaltiesas teritorijā Ādažos.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pēc zvēresta pieņemšanas notāriem novēlēja iekļauties, sajusties piederīgiem zvērinātu notāru saimei. “Strādāt tā, lai augstu tiktu turēts Latvijas notāru vārds. Strādāt tā, lai klienti saņemtu labu padomu un gūtu sirdsmieru, ka lietas viņu dzīvē tiks sakārtotas.”

Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš jaunajiem kolēģiem dāvāja notāru amata zīmes un novēlēja ikdienā būt inovatīviem, veiksmīgiem šajā grūtajā, tomēr interesantajā darbā.

Zvērināti notāri ir tiesu sistēmai piederīgas personas. Saskaņā ar Notariāta likumu zvērināts notārs iekļaujams zvērinātu notāru sarakstā un var sākt pildīt amata pienākumus pēc tam, kad apdrošinājis profesionālās darbības rezultātā iespējamā zaudējuma risku un devis Augstākās tiesas priekšsēdētājam zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties