3. Jūnijs 2020 10:29
Jaunumi
Tiesnešu ētikas komisija ievēlēta pilnā sastāvā

Tiesnešu neklātienes konferences otrajā vēlēšanu kārtā 2. jūnijā par Tiesnešu ētikas komisijas locekli no rajonu (pilsētu) tiesu tiesnešu izvirzītajiem kandidātiem ievēlēta Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja vietniece Anda Kraukle.

Līdz ar to Tiesnešu ētikas komisija ir pilnā sastāvā, jo pārvēlēti visi astoņi locekļi, kam bija beidzies pilnvaru termiņš.

Vēlēšanu pirmajā kārtā 26. maijā Tiesnešu ētikas komisijā tika ievēlētas Augstākās tiesas senatores Inese Laura Zemīte no Krimināllietu departamenta un Dace Mita no Administratīvo lietu departamenta, Rīgas apgabaltiesas tiesnese Madara Ābele, Zemgales apgabaltiesas tiesnese Dace Skrauple un Administratīvās apgabaltiesas tiesnese Lauma Paegļkalna, Rēzeknes tiesas tiesnese Aija Jermacāne un Vidzemes rajona tiesas tiesnese Baiba Lielpētere.

Divas komisijas locekles – Iveta Andžāne un Adrija Kasakovska – nebija jāpārvēl, jo viņu pilnvaru termiņš vēl turpinās.

Tiesnešu ētikas komisija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kas sniedz atzinumus par ētikas normu interpretāciju un pārkāpumiem, kā arī skaidro tiesnešu ētikas normas.Tiesnešu ētikas komisijas locekļa pilnvaru termiņš ir četri gadi un komisijas locekli nevar ievēlēt atkārtoti vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Tiesnešu konference piecus Tiesnešu ētikas komisijas locekļus ievēlē no rajonu (pilsētu) tiesu tiesnešu izvirzīto kandidātu vidus, trīs – no apgabaltiesu tiesnešu izvirzīto kandidātu vidus un divus – no Augstākās tiesas izvirzīto kandidātu vidus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties