5. Jūnijs 2020 12:45
Jaunumi
Ārkārtējās situācijas laikā izsniegta apsūdzība attālināti elektroniskā vidē

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors pirmo reizi attālināti, izmantojot videokonferences režīmu, e-parakstu un portālu latvija.lv, pārbaudīja personas identitāti, izsniedza apsūdzību un veica procesuālās darbības ar apsūdzēto, kas saistībā ar ārkārtējo situāciju nevarēja ierasties Latvijā. Apsūdzētais atradās Lielbritānijā.

Saskaņā ar apsūdzību kāda uzņēmuma darbinieks 2018. gada jūnijā bez īpašas darba devēja rakstveida piekrišanas izmantot komercnoslēpumu savās privātajās vai citu personu interesēs no darba e-pasta nosūtīja uz sev piederošu e-pastu vēstuli. Tās pielikumā bija dokumenta kopija ar informāciju par uzņēmuma piegādātājiem, iepirkto produktu apjomiem un cenām. Tādā veidā apsūdzētais neatļauti ieguva savā lietošanā uzņēmuma komercnoslēpumu.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 200. panta otrās daļas.

Šādi tiesiskie risinājumi ārkārtējā situācijā ievērojami ļaus ietaupīt resursus un laiku, tomēr šī iespēja šobrīd paredzēta tikai ārkārtējās situācijas dēļ, ko paredz likums “Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību”.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties