9. Jūnijs 2020 11:25
Jaunumi
Par Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora amatu konkursā sacentīsies 6 pretendenti

Valsts kancelejā saņemti 6 pieteikumi atklātā konkursā uz Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora amatu. Pieteikumu iesniegšanas termiņš bija 8. jūnijs.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 18. maijā, norisināsies trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Pretendenti, kuri tiks izvirzīti uz konkursa otro kārtu, konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu un atbildēs uz 10 jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un Valsts zemes dienesta darbības jomu, kā arī izklāstīs savu redzējumu par Valsts zemes dienesta attīstību turpmākajos piecos gados. Uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, pārmaiņu vadīšanu un orientāciju uz rezultātu sasniegšanu. Šos atlases procesus Valsts kanceleja ir gatava nodrošināt attālināti.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir: tieslietu ministra biroja vadītājs Aldis Bukšs, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Laila Medina un Tieslietu ministrijas Personālvadības departamenta direktore Airisa Auzāne. Ar padomdevēju tiesībām piedalās pārstāvji no Latvijas Mērnieku biedrības un Latvijas Kartogrāfu un ģeodēzistu asociācijas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties