11. Jūnijs 2020 15:58
Jaunumi
Tiesas priekšsēdētājs var rosināt tiesneša profesionālās darbības ārpuskārtas novērtēšanu

11. jūnijā spēkā stājas grozījumi likumā “Par tiesu varu”, ar kuriem paplašināti tiesnešu profesionālās darbības ārpuskārtas novērtēšanas pamati. Ārpuskārtas novērtēšanu Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija veiks ne tikai lemjot par tiesneša pārcelšanu vai aizstāšanu, kā arī pamatojoties uz Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu, bet to varēs rosināt arī tiesu priekšsēdētāji, ja konstatēti profesionālās darbības apstākļi, kas saistīti ar būtiskiem trūkumiem darba organizēšanā vai nepietiekamām tiesneša zināšanām, kas ir šķērslis tiesvedības procesa kvalitatīvai norisei.

Rajona (pilsētas) tiesas priekšsēdētājs var rosināt savas tiesas tiesnešu profesionālās darbības ārpuskārtas novērtēšanu, apgabaltiesas priekšsēdētājs – rajona (pilsētas) tiesas tiesnešu un apgabaltiesu tiesnešu, bet Augstākās tiesas priekšsēdētājs – visu instanču tiesu tiesnešu profesionālās darbības ārpuskārtas novērtēšanu. 

Samērojot tiesneša neatkarības principu ar tiesas priekšsēdētāja pilnvarām, likums paredz, ka vispirms Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija lemj par to, vai priekšlikums veikt ārpuskārtas novērtēšanu ir pamatots. Ja saņemto tiesas priekšsēdētāja ierosinājumu Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija atzīs par pamatotu, tā veiks tiesneša profesionālās darbības ārpuskārtas novērtēšanu. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties