16. Jūnijs 2020 09:32
Jaunumi
Augstākās tiesas vadību pārņem Aigars Strupišs

Šodien, 16. jūnijā, stājas spēkā Aigara Strupiša pilnvaras Augstākās tiesas priekšsēdētāja amatā. Līdzšinējais Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētājs Aigars Strupišs šajā amatā nomainījis Ivaru Bičkoviču, kurš bija Augstākās tiesas priekšsēdētājs divpadsmit gadus.

Līdz ar Augstākās tiesas priekšsēdētāja amatu Aigars Strupišs saskaņā ar likumu “Par tiesu varu” būs arī Tieslietu padomes vadītājs.

Aigaru Strupišu Augstākās tiesas priekšsēdētāja amatam izvirzīja Augstākās tiesas plēnums. Viņa kandidatūru atbalstīja Tieslietu padome. 21. maijā Saeima pieņēma lēmumu iecelt Aigaru Strupišu Augstākās tiesas priekšsēdētāja amatā. Augstākās tiesas priekšsēdētāja pilnvaru termiņš ir pieci gadi.

Ivars Bičkovičs saglabā Augstākās tiesas tiesneša statusu, un no 16. jūnija viņš ir Senāta Krimināllietu departamenta senators.

Savukārt par to, kas turpmāk vadīs Senāta Civillietu departamentu, lems Augstākās tiesas plēnums. Par departamenta priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju līdz plēnuma sasaukšanai nozīmēta senatore Mārīte Zāģere.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties