18. Jūnijs 2020 16:52
Jaunumi
Tieslietu ministrs tiekas ar jauno Augstākās tiesas priekšsēdētāju

Ceturtdien, 18. jūnijā, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar jauniecelto Augstākās tiesas priekšsēdētāju Aigaru Strupišu.

Pārrunājot Tieslietu ministrijas un Augstākās tiesas sadarbību, tieslietu ministrs Jānis Bordāns aicināja jauno Augstākās tiesas priekšsēdētāju A. Strupišu turpmāk veidot dialogu ne tikai starp tiesu instancēm, bet arī ar tiesību politikas veidotājiem, lai uzlabotu tiesu un tiesību sistēmas kvalitāti un novērstu tiesību formālismu.

“Ar aktīvu rīcību un kopīgi risinot aktuālos jautājumus, mēs veicināsim arī tiesu varas prestižu un sabiedrības uzticēšanos, dialoga nozīmi,” akcentē J. Bordāns.

“Līderība tiesību piemērošanas formālisma mazināšanā ir jāuzņemas tieši kasācijas instancei. Pārmaiņas tiesu sistēmā ir tieši atkarīgas no pārmaiņām kasācijas instancē. Ceru, ka jaunā priekšsēdētāja vadībā Augstākā tiesa spēlēs vadošo lomu šajā procesā,” uzsver J. Bordāns.

Sarunā ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju, tieslietu ministrs pārrunāja arī iespēju veidot vienotu tieslietu mācību centru, kas nodrošinātu tieslietu nozaru darbinieku profesionālās kvalifikācijas pilnveidi un līdzdarbotos tiesu varas darbības kvalitātes nodrošināšanā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties