2. Jūlijs 2020 17:22
Jaunumi
Tiekoties ar Ministru prezidentu, Augstākās tiesas priekšsēdētājs aicina varas Latvijā sadarboties kopīga mērķa sasniegšanai
No VK arhīva

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs šodien, 2. jūlijā, tikās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, lai pārrunātu iespējamo sadarbību starp izpildvaru un tiesu varu, lai kopīgiem spēkiem stiprinātu tiesiskumu valstī.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs pauda gandarījumu par iespēju apspriest valstī pastāvošās problēmas gan no izpildvaras, gan tiesu varas viedokļa. Aigars Strupišs tikšanās laikā uzsvēra nepieciešamību visām varām Latvijā sadarboties un diskutēt. "Mēs esam neatkarīgi, bet visi vienā laivā, un visām varām Latvijā šī laiva jāairē kopā", tā Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Tikšanās laikā tika iezīmēti vairāki būtiski jautājumi, tostarp tiesnešu apmācības sistēma, valsts amatpersonu, tiesu un tiesībsargājošo iestāžu darbinieku atalgojuma sistēma, atsevišķi garie tiesas procesi valstī un iespējamie risinājumi to saīsināšanā.

Valstī ir jāstiprina tiesiskums un viens no veidiem, kā to panākt ir, nodrošinot lietu atrisināšanas procedūru saprātīgā laika termiņā, šodien pēc iepazīšanās tikšanās ar amatā nesen stājušos Augstākās tiesas priekšsēdētāju Aigaru Strupišu uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

“Lai gan pārstāvam dažādus varas atzarus – izpildvaru un tiesu varu – mums ir jāstrādā kopīgiem spēkiem, lai stiprinātu tiesiskumu. Sarunā ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju apliecināju gatavību atbalstīt likuma vai procedurālas maiņas, kas uzlabos sistēmu kopumā. Viens no kopīgiem mērķiem panākt, ka, ja tiek celta kāda apsūdzība, tad procedūra, ieskaitot tās izskatīšanu tiesā, notiek saprātīgā laika termiņā,” uzsvēra K. Kariņš.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties