7. Jūlijs 2020 13:35
Jaunumi
Savu kandidatūru konkursā par Konkurences padomes priekšsēdētāja amatu pieteikuši 12 pretendenti

Noslēgusies pieteikšanās atklātā konkursā uz Konkurences padomes priekšsēdētāja amatu. Saņemti pieteikumi no 12 pretendentiem.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 15. jūnijā, norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Uz otro kārtu izvirzītie pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un Konkurences padomes darbības jomu, kā arī prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību turpmākajos piecos gados.

Savukārt uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, organizācijas vērtību apzināšanos, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu un komandas vadīšanu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir: Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle, Politikas daļas direktore Katrīna Zariņa. Ar padomdevēju tiesībām piedalās Latvijas Finanšu nozares asociācijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties