21. Augusts 2020 16:12
Jaunumi
Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministrijas kopīgi paziņo par sankcijām pret Baltkrievijas amatpersonām

Latvijas Ārlietu ministrija un Igaunijas Ārlietu ministrija pauž nopietnas bažas par Baltkrievijā notikušajām prezidenta vēlēšanām, kuru rezultātus Baltkrievijas sabiedrība nav atzinusi, un mudina panākt mierīgu un likumīgu risinājumu pašreizējai krīzei Baltkrievijā.

Ministrijas atzinīgi vērtē trešdien, 2020. gada 19. augustā, sasauktās Eiropadomes secinājumus un ir nolēmušas turpināt kopīgu rīcību, ieviešot mērķtiecīgas individuālas sankcijas pret Baltkrievijas amatpersonām, kuras ir atbildīgas par prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un pārmērīga spēka lietošanu pret miermīlīgu protesta akciju dalībniekiem Baltkrievijas pilsētu ielās.

Latvija un Igaunija ir sagatavojušas Baltkrievijas amatpersonu sarakstus. Sankcijās būs paredzēts vīzu izsniegšanas aizliegums. Divpusēja rīcība nacionālo sankciju ieviešanai notiks atbilstoši valstu procedūrām pirms Eiropas Savienības sankciju plānotās ieviešanas.

Latvija un Igaunija ļoti augstu vērtē demokrātijas pamatprincipus, kuri ietver vienu no svarīgākajām demokrātijas pamatnostādnēm - pilsoņu tiesības paust savu politisko gribu brīvās un godīgās vēlēšanās. Latvija un Igaunija augstu vērtē politisko tiesību un demokrātijas standartu ievērošanu visā pasaulē.

Latvija un Igaunija turpinās aktīvi darboties, lai stiprinātu atbalstu Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai. Baltkrievija ir un paliks nozīmīga kaimiņvalsts, un Latvija un Igaunija turpinās uzturēt labas kaimiņattiecības ar Baltkrievijas tautu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties