1. Septembris 2020 17:45
Jaunumi
Konkursā izrauga nākamo Konkurences padomes priekšsēdētāju

Noslēdzies atklātais konkurss par Konkurences padomes priekšsēdētāja amatu, un par tā uzvarētāju kļuvis Juris Gaiķis. Viņa kandidatūru jau apstiprinājis ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, bet vēl jāgūst atbalsts arī Ministru kabinetā.

Konkursa uzvarētāja līdzšinējā darbavieta ir Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija, ko Juris Gaiķis vada vairāk nekā trīs gadus. Pirms tam J. Gaiķis 10 gadus strādājis Valsts ieņēmumu dienestā, kur piecus gadus vadījis Nodokļu pārvaldi, bet pirms tam ieņēmis dažādus amatus arī Juridiskajā pārvaldē.

Juris Gaiķis Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu tiesību zinībās; labā līmenī pārvalda angļu un krievu valodu.

Kā vēstīts iepriekš, atklātais konkurss norisinājās trijās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti pretendentu iesniegtie dokumenti un atbilstība obligātajām prasībām. Otrās kārtas laikā atlases komisija uzklausīja pretendentu skaidrojumu savai motivācijai ieņemt šo amatu, atbildēja uz jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un Konkurences padomes darbības jomu, kā arī prezentēja savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību turpmākajos piecos gados. Savukārt uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tika vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, organizācijas vērtību apzināšanos, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu un komandas vadīšanu.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija: Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle, Politikas daļas direktore Katrīna Zariņa. Ar padomdevēju tiesībām piedalījās Latvijas Finanšu nozares asociācijas pārstāvji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties