9. Septembris 2020 14:05
Jaunumi
Augstākās tiesas plēnumā vairākas vēlēšanas

Piektdien, 11. septembrī, Augstākās tiesas plēnumā senatori vēlēs Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētāju, Tieslietu padomes locekli un Disciplinārtiesas locekļus.

Tā kā iepriekšējais Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētājs Aigars Strupišs kļuvis par Augstākās tiesas priekšsēdētāju, Civillietu departamentam vajadzīgs jauns priekšsēdētājs, ko senatori vēlēs 11. septembra plēnumā.

Aigars Strupišs bija arī Augstākās tiesas plēnuma vēlēts Tieslietu padomes loceklis. Līdz ar Augstākās tiesas priekšsēdētāja amatu viņš ir arī Tieslietu padomes priekšsēdētājs, un Augstākās tiesas plēnumam jāievēl cits pārstāvis Tieslietu padomē.

Plēnumā arī trīs Disciplinārtiesas locekļu vēlēšanas, jo senatoriem Ļubovai Kušnirei, Anitai Poļakovai un Andrim Guļānam beidzas piecu gadu pilnvaru termiņš šajā amatā. Disciplinārtiesā jāievēl viens senators no Civillietu departamenta, viens no Krimināllietu departamenta un viens no Administratīvo lietu departamenta.

Augstākās tiesas plēnums notiks klātienē, ievērojot Covid situācijā noteiktos piesardzības pasākumus. Sākums plkst.10.00.

Augstākās tiesas plēnuma darba kārtības projekts

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties