10. Septembris 2020 09:30
Jaunumi
Jāpārvēl trīs Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļi

Tieslietu padome 6. oktobrī sasauks Tiesnešu neklātienes (elektronisko) konferenci Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļu vēlēšanām. Jāpārvēl trīs kolēģijas locekļi – viens tiesnesis no apgabaltiesu krimināllietu kolēģijas tiesnešu vidus un divi tiesneši no rajona (pilsētu) tiesu tiesnešu vidus.

Kvalifikācijas kolēģijas locekļi jāpārvēl, jo Kurzemes apgabaltiesas tiesnesei Silvai Reinholdei, Rīgas rajona tiesas tiesnesei Inārai Zariņai un Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesei Kristīnei Zdanovskai beidzas pilnvaru termiņš darbam kolēģijā.

Tieslietu padome apstiprināja Tiesnešu neklātienes konferences organizēšanas un norises plānu, nosakot, ka kandidāti jāizvirza līdz 22. septembrim.

Par Tiesnešu neklātienes konferences vadītāju Tieslietu padome noteica Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Inesi Graudu, par sekretāru – Zemgales rajona tiesas tiesnesi Dzintaru Melbārdi. Balsu skaitīšanas komisija noteikta trīs tiesnešu sastāvā: Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Anita Rudziša, Rīgas rajona tiesas tiesnese Māra Balode un Zemgales rajona tiesas tiesnese Renāte Krasovska.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kura veic tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanu. Kolēģijas sastāvā ir 9 tiesneši – trīs Augstākās tiesas tiesneši (pa vienam no civillietu, krimināllietu un administratīvo lietu tiesnešiem), trīs no apgabaltiesām (pa vienam no civillietu un krimināllietu tiesas kolēģijām un Administratīvās apgabaltiesas), trīs no rajonu (pilsētu) tiesām, kurus uz četriem gadiem ievēl Tiesnešu konference.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties