15. Septembris 2020 14:01
Jaunumi
Paplašina Noziedzības novēršanas padomes sastāvu un funkcijas

Otrdien, 15. septembrī, Ministru kabineta sēdē tika apstiprināti Tieslietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ministru kabineta 2004. gada 20. janvāra noteikumos Nr. 42 "Noziedzības novēršanas padomes nolikums". Grozījumi sagatavoti ar mērķi sekmēt vienotu un efektīvāku iestāžu koordināciju noziedzības novēršanā.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns norāda: "Padomes mērķu, funkciju un sastāva paplašināšana nav pašmērķis. Mērķis ir efektīva rīcība. Te mums ar premjeru ir pilnīgi vienāda izpratne. Tāpēc mēs veicam šīs izmaiņas, lai sekotu rezultāti."

Grozījumi paplašina Noziedzības novēršanas padomes (Padome) kompetenci kā vienu no darbības mērķiem nosakot tiesiskuma stiprināšanu, identificē būtiskākās darbības jomas - korupcijas un organizētās noziedzības apkarošana, un paredz jaunu Padomes funkciju - nodrošināt sadarbību starp izpildvaru un tiesu varu.

Tieslietu ministrija uzsver, ka iepriekš noziedzības novēršanas un apkarošanas kontekstā Padomes mērķos korupcija bija pieminēta tikai starp citu, tad tagad Padomes nolikumā tiek uzsvērts - turpmāk tieši korupcijas un organizētā noziedzības apkarošanas un novēršanas jautājumi būs Padomē risināmo jautājumu prioritāte.

Jānis Bordāns: "Noziedzības novēršanas padome Latvijā darbojas jau kopš 2004. gada, taču līdz šim tās loma tiesiskuma un korupcijas jautājumu risināšanā ir bijusi nenozīmīga. Padomei ir jāpanāk, ka atbildīgās iestādes sāk strādāt efektīvi."

Tāpat grozījumi paplašina Padomes sastāvu, iekļaujot tajā Valsts prezidenta deleģētu pārstāvi, ārlietu un aizsardzības ministrus, Valsts drošības dienesta priekšnieku, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoru, Valsts policijas priekšnieku un Satversmes aizsardzības biroja direktoru.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties