18. Oktobris 2020 10:49
Jaunumi
Par Augstākajā tiesā izskatāmām lietām no 19. līdz 23. oktobrim

Informācija par Augstākajā tiesā izskatāmām lietām laikā no 19. līdz 23. oktobrim.

Augstākās tiesas (Senāta) Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs piecas kasācijas sūdzības par apelācijas vai pirmās instances tiesas nolēmumiem un piecas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētāji ir Valsts ieņēmumu dienests, Finanšu ministrija, Latvijas Banka, Vides pārraudzības valsts birojs un Jūrmalas pilsētas dome.

Augstākās tiesas (Senāta) Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs divas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem.

Augstākās tiesas (Senāta) Krimināllietu departaments izskatīs sešas lietas. Trīs lietās saņemtas apsūdzēto vai aizstāvju iesniegtas kasācijas sūdzības un vienā lietā – prokurora kasācijas protests par apelācijas instances tiesas nolēmumu. Divās lietās saņemta kasācijas sūdzība vai kasācijas protests par pirmās instances tiesā apstiprinātu vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

Informācija par atsevišķām lietām:

1) Administratīvo lietu departaments Administratīvo lietu departaments 19. oktobrī rakstveida procesā izskatīs pieteicēja kasācijas sūdzību par Administratīvās rajona tiesas spriedumu.  

Lietā ir jāvērtē, vai juridiskās personas maksātnespējas administratoram ir tiesības pieprasīt un saņemt informāciju no Latvijas Bankas pārziņā esošā Kredītu reģistra par juridiskās personas bijušo valdes locekli. Administratīvā rajona tiesa spriedumā šādas tiesības neatzina, norādot, ka iepretim Maksātnespējas likumam, ar kuru maksātnespējas administrators pamato informācijas pieprasījumu, par speciālo likumu atzīstams Kredītu reģistra likums, kas šādas informācijas izsniegšanu maksātnespējas administratoram juridiskās personas maksātnespējas procesā neparedz. (Lieta Nr. SKA-394/2020).

2) Administratīvo lietu departaments 20. oktobrī rakstveida procesā izskatīs pieteicēja kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

Lietā tiek risināts strīds par to, vai Valsts ieņēmumu dienesta ierēdnim ir nepieciešams saņemt iestādes vadītāja atļauju valsts amatpersonas amata savienošanai ar radošo darbu nav nepieciešams saņemt rakstveida atļauju, dienestam nav jāvērtē iespējamos interešu konflikta riskus. (Lieta Nr. SKA-408/2020).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties