22. Oktobris 2020 15:52
Jaunumi
Bordāns ar Baltkrievijas opozīcijas pārstāvjiem runā par situācijas attīstību viņu valstī
No TM arhīva

Trešdien, 21. oktobrī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar Baltkrievijas opozīcijas pārstāvjiem Valēriju un Veroniku Cepkalo.

Sarunas laikā J. Bordāns uzsvēra, ka Latvijas valdība un pilsoņi ar satraukumu un cerībām seko līdzi politiskajām pārmaiņām Baltkrievijā. Latvija kā demokrātiska ES un NATO dalībvalsts vēlas kaimiņos redzēt neatkarīgu, demokrātisku, drošu un pārtikušu Baltkrieviju.

Valērijs Cepkalo norādīja, ka ir svarīgi uzturēt un nostiprināt ekonomiskās saites, un pauda pārliecību, ka divpusējās ekonomiskās sadarbības jomā ir iespējama vēl ciešāka abpusēji izdevīga mijiedarbība.

Savukārt J. Bordāns apliecināja, ka demokrātisku pārmaiņu nostiprināšanas gadījumā Baltkrievija var rēķināties ar Latviju kā vienu no visciešākajiem sabiedrotajiem Eiropas Savienībā. Abas puses bija vienisprātis, ka Baltkrievijas varas iestādēm nepieciešams atbrīvot visus politieslodzītos un nekavējoši pārtraukt milicijas un OMON vardarbību pret valsts iedzīvotājiem un protestu dalībniekiem.

Līdz šim Latvija un Baltkrievija ir īstenojušas lietišķas, savstarpēji ekonomiski izdevīgas kaimiņattiecības daudzu gadu garumā. Latvijas ārpolitika ir veidota, balstoties uz atziņu, ka kaimiņvalstīm ir jāsadarbojas, pat ja politiskās vērtības un ārpolitikas prioritārie virzieni abām pusēm ir bijuši atšķirīgi.

Šovasar ir noticis principiāls pagrieziens, jo baltkrievi paši ir noticējuši, ka ir iespējamas demokrātiskas pārmaiņas viņu valstī un Latvijas iedzīvotāji ir solidāri ar baltkrieviem, jo kopš dziesmotās revolūcijas Baltijā zinām, cik svarīgs ir starptautisks atbalsts, tā J. Bordāns.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties