4. Novembris 2020 09:53
Jaunumi
Izmaiņas tiesu vadītāju atlases komisijas vadībā un sastāvā

Par Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja atlases komisijas priekšsēdētāju Tieslietu padome iecēla komisijas locekli, Administratīvās rajona tiesas Valmieras tiesu nama priekšsēdētāju Guntaru Ploriņu.

Jauns vadītājs komisijai bija nepieciešams, jo līdzšinējā vadītāja senatore Dzintra Balta paziņoja par atkāpšanos no dalības šajā komisijā. Savu lēmumu Dzintra Balta pamato ar to, ka ir ievēlēta jaunizveidotajā tiesnešu atlases komisijā un ir tās priekšsēdētāja. Senatore uzskata, ka nav pareizi vienai personai vienlaikus piedalīties vairākos atlases procesos, un kvalitatīvi un pilnvērtīgi darbu var veikt, veltot savas pūles viena procesa nodrošināšanai.

Līdz ar Dzintras Baltas aiziešanu no Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja atlases komisijas Tieslietu padomei bija jādeleģē darbam komisijā cits pārstāvis no padomē ievēlēto tiesnešu vidus. Tieslietu padome darbam komisijā deleģēja Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Ilzi Celmiņu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties