6. Novembris 2020 09:50
Jaunumi
EDSO ziņojums apstiprina nopietnus cilvēktiesību pārkāpumus Baltkrievijā

2020. gada 5. novembrī EDSO Pastāvīgajā padomē tika izskatīts ziņojums par cilvēktiesību pārkāpumiem, kas saistīti ar Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām 2020. gada 9. augustā.

Ziņojumu saskaņā ar “Maskavas mehānisma” procedūru pēc 17 EDSO dalībvalstu, tostarp Latvijas, lūguma sagatavoja neatkarīgs eksperts, profesors Volfgangs Benedeks. Ziņojumā sniegtie pierādījumi apstiprina apgalvojumus par nopietniem cilvēktiesību pārkāpumiem. Tajā secināts, ka 2020. gada 9. augusta prezidenta vēlēšanas nebija brīvas un godīgas, bet to rezultāti tika viltoti.

Secinātajā atklāti pierādījumi par Baltkrievijas varas iestāžu pārstāvju pielietoto vardarbību pret miermīlīgiem protestētājiem un apstiprina viņu līdzdalību spīdzināšanā vai cita veida necilvēcīgā rīcībā, kā arī piespiedu pazušanā. Upuru vēstītais apliecina bažas par drošības spēku vispārēju nesodāmību.

Ziņojums ietver virkni rekomendāciju, tostarp atcelt 2020. gada 9. augusta prezidenta vēlēšanu rezultātus, kā arī organizēt jaunas godīgas prezidenta vēlēšanas saskaņā ar starptautiskajiem standartiem.

17 EDSO dalībvalstu parakstīto paziņojumu angļu valodā lūdzam skatīt šeit.

EDSO ziņojums pieejams šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties