9. Novembris 2020 11:22
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs sveic Gada notāri Zani Ernštreiti

“Apbalvojot labākos, tiek uzstādīta kvalitātes latiņa, uz ko tiekties visiem pārējiem” – 6. novembrī, videouzrunā sveicot Gada notāra balvas saņēmēju zvērinātu notāri Zani Ernštreiti, sacīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs uzsvēra, ka notāri ir tiesu sistēmai piederīgi un no notāra darba kvalitātes lielā mērā ir atkarīgs arī tiesu darbs: “Ja notārs ir pienācīgi veicis savas funkcijas, izskaidrojis pusēm to, kas ir jāizskaidro, sastādījis dokumentus tā, kā tie ir jāsastāda, tad varbūtība, ka notāra klients vēršas tiesā, ir maza. Un, ja kāds arī vēršas, tad tiesai šādu strīdu ir viegli izskatīt, jo viss ir izdarīts precīzi un teicamā kvalitātē”.

Rīgas apgabaltiesas zvērinātas notāres Zanes Ernštreites darba kvalitāti kolēģi novērtējuši, gan izvirzot viņu gada balvai, gan balsojot par balvas piešķiršanu tieši viņai. Izvirzīšanas pamatojumā uzsvērta ne vien darba kvalitāte, bet arī citas notāres īpašības, turklāt, ne vien profesionālās, bet arī cilvēciskās – atsaucība, palīdzības sniegšana kolēģiem, komunikācija ar medijiem, piedalīšanās notariāta darbības attīstīšanā un uzlabošanā, darbojoties Labās prakses grupā – tas viss papildus tiešajiem pienākumiem.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs izteica pateicību zvērinātai notārei Zanei Ernštreitei par darbu tiesu sistēmas labā un vēlēja veiksmi turpmākajā darbā, tai skaitā audzinot jauno notāru paaudzi.

Izvērtējot Latvijas notāru individuālo veikumu, titulu "Gada notārs" Latvijas Zvērinātu notāru padome piešķīra jau četrpadsmito gadu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties