10. Decembris 2020 08:27
Jaunumi
Tieslietu padome nosaka termiņu konkursa izsludināšanai uz tiesneša amata vakancēm

Lai sekmētu tiesnešu amata vakanču operatīvāku aizpildīšanu un līdz ar to – efektīvāku tiesu darbu, Tieslietu padome noteica, kādā termiņā izsludināms iekšējais konkurss starp tiesnešiem, ja rajona (pilsētas) tiesā vai apgabaltiesā radusies tiesneša amata vakance.

Ja informācija par vakanci ir zināma iepriekš, piemēram, ja tiesnesis dosies pensijā, Tiesu administrācijai jāizsludina konkurss ne vēlāk kā mēnesi pirms vakances atklāšanās. Citos gadījumos – trīs darba dienu laikā no dienas, kad informācija par vakanci saņemta Tiesu administrācijā.

Ja Tiesu administrācija vai tiesas priekšsēdētājs, vērtējot noslodzi attiecīgajā tiesā, secina, ka vakanci nav nepieciešams aizpildīt, Tiesu administrācijai divu darba dienu laikā no informācijas saņemšanas par vakanci jānosūta tieslietu ministram lūgums vērsties Tieslietu padomē, lai izvērtētu tiesnešu skaitu konkrētajā tiesā un nepieciešamības gadījumā to mainītu.

Tieslietu padomes 8. decembrī apstiprinātais Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu konkursa nolikums nosaka starp tiesnešiem izsludināta konkursa organizēšanas un norises kārtību. Ja vakantā tiesneša amata vieta netiek aipildīta šajā nolikumā noteiktajā kārtībā, vakances aizpildīšana notiek ārējā konkursā saskaņā ar Tieslietu padomes apstiprināto Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases kārtību.

Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu konkursa nolikums

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties