11. Decembris 2020 14:47
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem desmit advokātu zvērestu

Augstākās tiesas priekšsēdētājs 11. decembrī pieņēma desmit Latvijas Zvērinātu advokātu padomē uzņemto advokātu zvērestu.

Zvērinātu advokātu rindas papildina trīs tiesību zinātņu doktores – zinātniskā pētniece Kristīne Jarinovska, juridiskā biroja “Birojs INK (Ivetas Nikolājevas konsultācijas)” vadītāja, un Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes lektore un SIA “KP Consulting&Law” juriste Karina Palkova.

Tāpat par zvērinātiem advokātiem kļuvuši zvērinātu advokātu palīgi Zane Akermane, Igors Dambrāns, Gatis Gailis, Kalvis Krūmiņš, Eva Ķibermane, Lauris Ķesteris un Gunta Miltiņa.

Ievērojot epidemioloģiskos drošības prasības, katrs advokāts zvērestu deva individuālā laikā. Kopīgās uzrunas vietā Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs katram pasniedza apsveikuma rakstu, sveicot jauno advokātu ar pievienošanos tiesu sistēmai piederīgo personu lokam.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs norāda – lai gan advokātiem un tiesnešiem ir katram savas funkcijas, kompetence un amata specifika, visi ir apņēmušies būt uzticīgi mūsu valstij un tās likumiem. Līdz ar to visi kalpo vienam mērķim – tiesiskuma nodrošināšanai Latvijā.

“Tas nenozīmē, ka starp tiesām un advokātiem nevar būt domstarpības. Var, un pat vajag! Jo mūsu pasaulē viss, tai skaitā tiesības, attīstās cīņā, konfliktā. Vienīgi nedrīkst aizmirst, ka šī cīņa, šīs domstarpības kalpos tiesību un tiesiskuma attīstībai tikai tad, ja tās nekļūst destruktīvas un ja tas nekļūst par pašmērķi. Veselīgs, cieņpilns dialogs vienmēr palīdz rast jaunas idejas, jaunus risinājumus, sasniegt jaunus apvāršņus,” uzsver Augstākās tiesas priekšsēdētājs, aicinot jaunos advokātus aktīvi piedalīties šīs attīstības veicināšanā.

Novēlot veiksmīgu, radošu un panākumiem bagātu advokāta darbību, Augstākās tiesas priekšsēdētājs izteica cerību, ka tad, ja kādreiz advokāts nonāk smaga lēmuma krustceļā, atgriešanās pie advokāta zvēresta un tā pārdomāšana palīdzēs rast pareizo atbildi.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā. Saskaņā ar Advokatūras likumu Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties