17. Decembris 2020 12:18
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs jaunos advokātus aicina uz cieņpilnu dialogu ar tiesu

Augstākās tiesas priekšsēdētājs 17.decembrī pieņēma desmit Latvijas Zvērinātu advokātu padomē uzņemto advokātu zvērestu.

Par zvērinātiem advokātiem kļuvuši zvērinātu advokātu palīgi Santa Oborenko, Katrīna Salmgrieze, Raivis Stumbergs, Pāvels Tjuševs, Līva Upīte, Daina Zaķe un Antra Zomerovska, zvērinātu advokātu biroju juristi Nataļja Puriņa un Raivis Znotiņš, kā arī tiesību zinātņu doktore, Rīgas Stradiņa universitātes docente Marta Urbāne.

Pēc zvēresta pieņemšanas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs katram jaunajam advokātam pasniedza apsveikuma rakstu, sveicot ar pievienošanos tiesu sistēmai piederīgo personu lokam.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs uzsver, ka tiesa un advokāti strādā vienam mērķim – tiesiskuma nodrošināšanai, un šī mērķa sasniegšanā aicina uz veselīgu, cieņpilnu dialogu. Augstākās tiesas priekšsēdētājs aicināja jaunos advokātus turpmākajās darba gaitās vadīties pie vērtībām, kas ietvertas advokāta zvērestā.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā. Saskaņā ar Advokatūras likumu Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties