28. Decembris 2020 16:34
Jaunumi
Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova atzīta par 2020. gada Eiropas cilvēku Latvijā

Šodien, 28. decembrī, Eiropas Kustība Latvijā svinīgā ceremonijā paziņoja sabiedriskā balsojuma “2020. gada Eiropas cilvēks Latvijā” rezultātus. Godpilno titulu ieguva Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova.

“Esmu pagodināta par saņemto atzinību! Lai gan šo augsto novērtējumu saņemu es, uzskatu, ka tas adresēts visai Satversmes tiesai. Divu Satversmes tiesas priekšsēdētāju iekļūšana sabiedriskā balsojuma top 10 apliecina iedzīvotāju uzticību un atbalstu tiesas veiktajam darbam. Tiesa caur saviem nolēmumiem stāv Satversmes un Eiropas pamatos esošo vērtību sardzē,” pēc titula saņemšanas uzsvēra Sanita Osipova.

Biedrības Eiropas Kustība Latvijā prezidents Andris Gobiņš, apsveicot Satversmes tiesas priekšsēdētāju, teica: “Katrs no gandrīz 40 izvirzītajiem kandidātiem ir pelnījuši kļūt par Gada Eiropas cilvēkiem Latvijā, jo padarīts ir ļoti daudz. Tomēr kā nozīmīgāko šogad balsotāji ir novērtējuši vērtību atgādināšanu un skaidrošanu, mūsu Satversmes kopuma un valsts pamatu stiprināšanu, cilvēka cieņas kā pamatvērtības izgaismošanu likumā – Sanitas Osipovas paveikto. No sirds sveicam!”

Satversmes tiesas priekšsēdētāja uzrunā akcentēja: “2020. gads ir bijis sarežģīts gads. Mēs palikām tepat, bet pasaule ap mums mainījās. Mums visiem bija strauji jāmainās. Šajā situācijā Satversmes tiesa kļuva par katalizatoru sabiedrībā valdošajām vērtību cīņām. Negaidot, bet likumsakarīgi, jo tur, kur sabiedrība nevar atrast vienprātību, tas tiek izlemts tiesā. Domājot par vērtībām, ir divi valstij ejamie ceļi – viens no tiem, kad vara nosaka visu. Mēs to piedzīvojām padomju okupācijas gados. Bet ir arī otrs ceļš. Un tas ir Eiropas Savienības ceļš – iecietības un sirdsgudrības ceļš. Tajā augstākā vērtība ir cilvēka cieņa.”

Sabiedriskā balsojuma top 10 iekļuva arī bijusī Satversmes tiesas priekšsēdētāja, Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele.

Starp balsojuma top 3 kandidātiem bija Latvijas Republikas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un jauniešu līdere, politikas un pilsoniskās iesaistes aktīviste Natālija Knipše.

Satversmes tiesas priekšsēdētājas uzruna atbalstītājiem pieejama ŠEIT.

Sabiedriskā balsojuma svinīgā godināšanas ceremonija pieejama ŠEIT.

Balsojumu jau 23. gadu organizē biedrība Eiropas Kustība Latvijā ar mērķi godināt cilvēku, kurš devis lielāko ieguldījumu Eiropas kopējo vērtību stiprināšanā Latvijā un Latvijas vārda spodrināšanā Eiropā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties