7. Janvāris 2021 16:51
Jaunumi
Bordāns: Noslēdzies tieslietu audits – VK novērtējums sekmēs uzsākto reformu turpināšanu

Pirmdien, 11. janvārī, tiks publiskots Valsts kontroles un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ekspertu īstenotais kriminālprocesu izmeklēšanas un iztiesāšanas efektivitātes novērtējums saistībā ar ekonomiskajiem un finanšu noziegumiem.

Aicinājumu Valsts kontrolei veikt lietderības revīziju (visaptverošu pētījumu) par ekonomisko noziegumu izmeklēšanas un iztiesāšanas efektivitāti Latvijas valdība atbalstīja 2019. gada 25. jūnijā pēc Tieslietu ministrijas iniciatīvas. Valsts kontroles īstenotās revīzijas mērķis bija pārliecināties, vai spēkā esošais normatīvais regulējums un atbildīgo institūciju darbība tām noteikto funkciju izpildē nodrošina efektīvu noziedzīgu nodarījumu ekonomikas un finanšu jomā izmeklēšanu un iztiesāšanu. Revīzijas ietvaros sadarbībā ar OECD ekspertiem tika vērtēts arī Latvijas Republikas prokuratūras institucionālais modelis un darba organizācija ar mērķi noskaidrot, vai ir iespējams uzlabot prokuratūras darbību tai noteikto funkciju izpildē.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Valsts kontroles un ārvalstu ekspertu veiktais novērtējums palīdzēs vēl mērķtiecīgāk turpināt uzsāktās reformas kriminālprocesa efektivitātes uzlabošanā un prokuratūras modernizācijā. Valsts kontroles audita rezultāti būs nozīmīgs ieguldījums tiesiskuma stiprināšanā, tieslietu sistēmas un prokuratūras darba attīstībā.”

Uzsverot Valsts kontroles un augsta līmeņa ārvalstu ekspertu veiktā novērtējuma nozīmi, tā publiskošanas pasākumā piedalīsies arī Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidenta biedrs Krišjānis Kariņš un OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija (Angel Gurría).

Valsts kontroles secinātais un sniegtie ieteikumi ir apkopoti revīzijas ziņojumos “Noziedzīgu nodarījumu ekonomikas un finanšu jomā izmeklēšanu un iztiesāšanu kavējošo faktoru izvērtējums” un “Vai Latvijas Republikas Prokuratūras darbībā ir nepieciešami uzlabojumi?”, bet OECD veiktās izpētes rezultāti apkopoti atsevišķā ziņojumā “Performance of the Prosecution Services in Latvia: A Comparative Study” (“Prokuratūras darbība Latvijā: salīdzinoša izpēte”).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties